Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
II. FŐVÁROSI PALOTAKONCERTEK - MAGYAR DIVERTIMENTO
Festetics Palota - Tükörterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.3 / 10) - 3 értékelés alapján
  Leírás


II. Fővárosi Palotakoncertek - Magyar Divertimento

2018. december 17., 19 óra

Festetics Palota - Tükörterem

(1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.)

 

A Magyar Kamarazenekar koncertje.

Koncertmester: Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A koncert szervezője a műsor- és egyéb változtatás jogát fenntartja.

 

Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2018-2019 során újabb helyszínekre kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket. Az idei sorozat második állomása Magyar Divertimento címmel 2018. december 17-én a különleges múltú Festetics Palota lesz. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

 

A műsoron elhangzik:

 

Weiner Leó: Divertimento No. 1. Op. 20

Bartók Béla: Divertimento

----------------------------------------------------

Bánfalvi Zoltán: Divertimento

 

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei élet jeles képviselői. Az Együttest mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője. Világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini versenyen győztes, virtuóz hegedűművésszel, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel. A Zenekar repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog. 


A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Korábban az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt, valamint tagja volt a világhírű Bartók Vonósnégyesnek. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

  Jegynyomtatásról
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?