Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HÉTFÜ: FELHŐ A NADRÁGBAN / KOSZTOLÁNYI DEZSŐ SZÍNHÁZ ( SZERBIA )
Szegedi Nemzeti Színház - Kisszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 851 értékelés alapján
  Leírás
független színházi estOktóbertől az évad végéig havi egy hétfői estén a függetleneké a terep a Szegedi Kisszínházban. A THEALTER fesztivált is szervező MASZK Egyesület és a Szegedi Nemzeti Színház új vezetősége úgy döntött, hogy sorozatában a hazai és lehetőség szerint a határon túli független színházi alkotók széles palettáját mutatja meg a szegedi nézőknek. A tervek szerint már nevet szerzett, népszerű alkotók és pályájuk elején álló fiatal művészek egyaránt szerepelnek a változatos műfajokat felvonultató összeállításban: zenés est és próza, klasszikus és kortárs szövegek, összművészeti alkotások egyaránt érkeznek Szegedre a tavaszig tartó szériában.


Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka): Felhő a nadrágban - Vlagyimir Majakovszkij verse nyomán

Szereplők: Béres Márta, Kucsov Borisz, Mészáros Gábor, Mikes Imre Elek, Minja Peković, Nagyabonyi Emese
Az orosz szöveget fordította: Eva Pavletić
Dramaturg: Góli Kornélia
Zeneszerző: Irena Popović Dragović
Díszlettervező: Marija Kalabić
Jelmeztervező: Marina Sremac
Mozgás: Kiss Anikó
Rendezőasszisztens: Szerda Zsófia
Rendező: Kokan Mladenović

A 28. THEALTER fesztivál Közönségdíjas előadása és Különdíjat nyert színésze, Béres Márta, újra Szegeden!

1909-ben Vlagyimir Majakovszkij költő polgártársai arcába vágta a FORRADALOM TÍZ ÜZENETÉT, ezért tíz hónapot töltött rabságban. 1917-ben a forradalom október tíz napján tíz választ adott a tíz üzenetre – tíz választ, melyek megváltoztatták a világot. Azóta tízszer tíz év telt el. Emberek, van-e valakinek ma üzenete a forradalom számára? Vagy kényelmes a rabság? Kényelmes hallgatni e tíz üzenetet a forradalomról? Vagy csak Felhő van a nadrágotokban?

Kokan Mladenović a kortárs szerb színház fenegyereke: szókimondása, humora, valamint bravúros eszközhasználata tette az elmúlt évek egyik legizgalmasabb rendezőjévé. Előadásai jórészt korunk politikai, társadalmi és kulturális problémáit vizsgálják és számos fesztiválon díjat nyertek. Rendszeresen dolgozik határon túli magyar társulatokkal is. Rendezőként nagy sikerrel mutatkozott be Szegeden a tavalyi THEALTER-en a Jami körzet című, szerb-montenegrói-magyar koprodukcióban készült zenés áldokumentumjátékkal, amely a bemutató óta 8 ország, 25 városának 14 fesztiválján 16 díjat nyert.

Idén két rendezése volt látható a fesztiválon: a Felhő a nadrágban a Közönségdíjat, a Shakespeare, Sonnet 66 a fesztivál egyik Különdíját nyerte el, és a a minden esetben téttel bíró színészi játékért Különdíjat kapott Béres Márta is, akit ezúttal két előadásban csodálhatott meg a fesztivál közönsége.

Az előadás hossza: 90 perc szünet nélkül
14 éven felülieknek!

  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
6720, Horváth Mihály utca 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?