1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
FEKETE-KOVÁCS KORNÉL ÉS A MAO BEMUTATJA - BARTÓK: 15 MAGYAR PARASZTDAL
Kölcsey Központ
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.3 / 10
24 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A Modern Art Orchestra Bartók 15 magyar parasztdal lemezének anyaga szólal meg a koncerten, melyen a kortárs jazzben jártas zeneszerzők a gyűjtésekből származó feldolgozásokat hangszerelték big bandre.

20% Early bird kedvezmény

A művet Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél – valamennyien a Modern Art Orchestra szólistái – írták át nagyzenekarra, melynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. Maximálisan tiszteletben tartották a bartóki zongoraanyagot. Egyetlen hangot sem adtak hozzá az egyes tételekhez, nem tettek mást, mint a legelmélyültebb szépirodalmi fordítók: az eredetihez a lehető legnagyobb mértékben hűen ültették át a zongora nyelvét a nagyzenekar nyelvére. A tételek között ugyanakkor különböző mértékben kötött improvizációk hangzanak el, amelyek a kortárs zene, a jazz, és a népzene elemeit felhasználva kommentálják az eredeti bartóki gondolatokat. Az eredeti népdalok szövege és a hihetetlenül pontosan kidolgozott zenei átdolgozás nyomán tökéletesen világossá válik, hogy az adott népdal miről is szól.
 
A MAO tizenkét éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.
 
A 15 magyar parasztdal című albumon Harcsa Veronika (ének), Gőz László (basszustrombita), és Dresch Mihály (fuhun) is közreműködik, akik a debreceni különleges jubileumi lemezbemutató koncerten élőben is vendégszerepelnek.

Helyszín

Kölcsey Központ
Debrecen, 4026, Hunyadi utca 1-3.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!