1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
IZP-ESTEK - HORVÁTH NÓRA-OBERFRANK RÉKA: AFTEREVERAFTER; HORVÁTH NÓRA-IVANOV GÁBOR: BEAT
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
633 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!


Huszonhárom kezdő és pályája elején lévő táncszínházi alkotó, tizenhat előadás, két különböző témájú négyrészes konferenciasorozat, tizenhárom mentor és 1450 órányi próbatermi óra – zajlik a Nemzeti Kulturális Alap által életre hívott Imre Zoltán Program. Az új táncművészeti kezdeményezés célja a fiatal tehetségek támogatása és képzése mellett, a jövő nézőgenerációjának kinevelése is, melynek megvalósulását az NKA 100 millió forintos kerettel támogatja.

időtartam: 40 perc
korosztály: 16+ ( az előadás alatt meztelenség részben látható)
Külföldiek számára is ajánlott.

AfterEverAfter


Szingli, kapcsolatban van, házas, elvált, szerető, fiatal, idős, tapasztalt, tapasztalatlan. A 21. században, vagy annál régebbi időkben, jó módban, vagy szegénységben. Az érzések, az állapotok közösek, de mégis mindannyian másképpen reagálunk rájuk. Lesz ami stabil, van ami megborul, visszaáll, vagy elmúlik, átalakul.    #orokkonorokke

Ebben az előadásban az alkotók a társkereséshez fűződő saját, illetve környezetükben tapasztalt hatásokat feldolgozva hozták létre e folyamatot, ahol végighaladva egy lelki úton mutatnak fel ismert helyzeteket, érzéseket, képeket melyek a mai párkapcsolati kultúrában aktívan létező elemek. Végigkövethetjük, mit is jelent ma nőnek lenni, mik a tradicionális képeink erről, illetve mai, modern változataikkal is találkozunk. Ezek beleszőve egy absztrakt személyes térbe válnak élővé. A két táncos hol találkozik, hol saját útját járja egymás mellett. Annak ellenére, hogy egyéni folyamatokon mennek keresztül, állapotaik között mégis sok relációt vélhet felfedezni a néző.

Oberfrank Réka 1994-ben született, Budapesten. Tanulmányait a Budapest Kortárstánc Főiskolán, illetve a The Danish National School of Performing Arts-ban végezte. Ezt követően, szakmai gyakorlatként tagja volt a spanyol CobosMika Seeds formációnak. Egy éve tért haza Magyarországra, ahol jelenleg szabadúszóként dolgozik.

Horváth Nóra 1993-ban született, Budapesten.
Kortárstánc tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában végezte.
Ezt követően számos külföldi, és magyar alkotó, valamit társulat projektjében vett részt, mint például Eléonore Valére-Lachky, Hiroaki Umeda, Marco Torrice, Mészáros Máté, és a Tünet Együttes.
2016-ban Jenna Jalonennel közösen alapítottak egy formációt Collective Dope néven. Az első Dope 'I just wish to help you' című duettjük számos hazai, és külföldi fesztiválon került bemutatásra.
Jelenleg a Theater Bremen - Unusual Symptomps Company tagja.

Szereposztás/stáb:
Alkotók/előadók: Horváth Nóra, Oberfrank Réka
Zene: Csizmás Andris
Fény: Pete Orsolya
Mentor: Molnár Csaba

Támogatók:
SÍN Kulturális Központ, NKA, MU Színház, Új Előadőművészeti Alapítvány
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.


SZÜNET

Időtartam: 35 perc
Korosztály: 12+
Külföldiek számára is ajánlott.

Beat

A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző táncnyelveket használva keresnek utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be ezen útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.

A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbségeikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, techno-t, hip hop-ot, twerk-et illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével  fogják  össze.

Horváth Nóra 1993-ban született Budapesten.
Kortárstánc tanulmányait a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában végezte.
Ezt követően számos külföldi, és magyar alkotó, valamint társulat projektjében vett részt, mint például Eléonore Valére-Lachky, Hiroaki Umeda, Marco Torrice, Mészáros Máté, és a Tünet Együttes.
2016-ban Jenna Jalonennel közösen alapítottak egy formációt Collective Dope néven. Az első Dope 'I just wish to help you' című duettjük számos hazai és külföldi fesztiválon került bemutatásra.
Jelenleg a Theater Bremen - Unusual Symptomps Company tagja.

Ivanov Gábor 1990-ben született Budapesten.
Táncos karrierjét a néptánccal alapozta meg, majd érdeklődése a kortárstánc felé fordult. Ez irányú tanulmányait a BailArt Táncstúdióban folytatta.
Az iskola befejeztével több társulattal, és alkotóval dolgozott együtt, mint például a  PR-Evolution Dance Company, Grecsó Zoltán, Robert Clark, Közép Európa Táncszínház.
Jelenleg szabadúszó táncművészként tevékenykedik Magyarországon és külföldön.

Szereposztás/stáb:
Alkotók, előadók: Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Major Mátyás
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth NóraKülön köszönet: Jenna Jalonen, Kántor Mátyás, Jean Gaudin, Vámos Janka, Téglás Krisztina, Veres Tamás, Kaló Judit

Támogatók:
SÍN Kulturális Központ, NKA, MU Színház, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!