Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LÁSZLÓ ATTILA - OLÁH KÁLMÁN QUARTET
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.5 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A jazzgitáros, zeneszerző László Attila a hetvenes évektől a hazai jazz élvonalbeli muzsikusa. 1975-ben a Kaszakő volt első saját zenekara, melyet számos más formáció, pl. a Tony Lakatossal közös Things, a László Attila Band, a László Attila Quintet, illetve a ma fellépő László Attila – Oláh Kálmán Quartet követett.

Számtalan díj és elismerés birtokosa, 1987 óta oktat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén. Pályafutása során olyan világhírű jazz zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, Anthony Jackson, James Moody, Tommy Campbell, David Friedman, Gary Willis, Hiram Bullock, Billy Cobham, Miroslav Vitous, Peter Erskine, Bob Mintzer, Ilaiya Raaja, Jimmy Haslip, Russell Ferrante, Patti Austin.

A Liszt-díjjal és Szabó Gábor Életműdíjjal is elismert Oláh Kálmán évek óta szenvedélyesen keresi az új zenei kifejezési formákat. Nem csak előadóként, hanem zeneszerzőként is a jazzvilág élvonalába tartozó művész, aki számos előadóművészi díja mellett megkapta az amerikai Thelonious Monk Jazz Composers Competition 2006-os zeneszerzői fődíját is, amelyet az Always című kompozíciójáért ítélt oda neki a világnagyságokból álló zsűri.

A László Attila – Oláh Kálmán Quartet tagjai egytől egyig a hazai jazz jól ismert muzsikus egyéniségei, akik számtalan formációban játszottak már együtt. László Attila és Lattmann Béla zenei együttműködése közel négy évtizedes múltra tekint vissza, de Oláh Kálmán és Balázs Elemér sem ma kezdte együttműködését a Trio Midnightban, hogy csak két példát említsünk. A kvartett koncertjein szinte sugárzik, hogy minden egyes tag játéka mennyire inspiráló a többiek számára. A zenei reakcióknak olyan izgalmas, színvonalas pezsgését hallhatja a közönség, ami ennek a komponált és kreatív zenének a lényegéhez tartozik. Szólistaként is eredeti hangzásvilágokat járnak be, ezzel is feldobva sodró lendületű zenéjüket. Mostani koncertjük programjában László Attila és Oláh Kálmán eredeti hangvételű szerzeményei szerepelnek.

Közreműködik:

László Attila - gitár
Oláh Kálmán - zongora
Lattman Béla - basszusgitár
Balázs Elemér - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet a mobilod kijelzőjén vagy kinyomtatva, papíron is bemutathatod!
  Cím
  Hogy tetszett?