Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KÁLLAI VONÓSNÉGYES AUER FESZTIVÁL - VESZPRÉM
Megyeháza, Veszprém - Szent István terem, Megyeháza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 176 értékelés alapján
  Leírás
Kállai Vonósnégyes
Auer Fesztivál – Veszprém
MOZART: C-dúr „Disszonancia” vonósnégyes K 465
PUCCINI: Krizantémok – vonósnégyes
VERDI: é-moll vonósnégyes

A Kállai vonósnégyes tagjai:

Kállai Ernő – hegedű
Szajkó Géza – hegedű
Dráfi Kálmán – brácsa
Balázs István – gordonka

A kvartett primáriusa, Kállai Ernő Itzhak Perlman tanítványaként szerezte meg diplomáját New Yorkban a Juilliard Schoolban. Fellépett vezető amerikai és francia zenekarokkal, s 2016 óta a Magyar Állami Operaház koncertmestere is. 
A vonósnégyes a legérzékenyebb kamarazenei műfajok egyike, és talán az egyetlen olyan összeállítás, amelyhez gyakran életre szólóan szerződnek a zenészek. Vonósnégyes-időszámítással tekintve a Kállai Vonósnégyes még ifjúnak számít, mégis számos elismerést tudhat már magáénak. 2015-ben debütáltak a Zeneakadémia Solti Termében Haydn, Bartók és Dohnányi műveivel. Megalakulásuk után mindössze félévvel második díjat nyertek a milánói Società Umanitaria Nemzetközi Zenei versenyen, majd 2016-ban első díjat a budapesti Weiner Leó Kamaraversenyen. 
Kállai Ernő elkötelezett kamarazenészként olyan mesterektől tanulhatta a vonósnégyes repertoárt mint Earl Carlyss a Juilliard Quartettből vagy Merry Peckham a Cavani Quartettből, de a vonósnégyes dolgozott együtt Devich Jánossal és Takács-Nagy Gáborral is. Egyesítve az amerikai és magyar iskolákat a Kállai Vonósnégyes egyedi interpretációi megidézik a kamarazene aranykorát.

  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?