Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAGYAR ÁLLAPOTOK
Budaörsi Városi Könyvtár - Városi Könyvtár

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 689 értékelés alapján
  Leírás
Jegyek a könyvtárban kaphatók

1964. óta nem ok nélkül siker minden évben április 11.-én a Költészet Napja. A mindenkori állapotokra érzékenyen és hitelesen reagáló költőink tollát mindenkor felelős gondolkodás, jobbító szándék, hazaszeretet, s persze szerelem  mozdította írásra. Érthetően, világosan, érzékletesen fogalmaztak. Olyan szerzőktől válogattunk, akik sorsunkról bölcs iróniával, személyes tisz­tességgel gondolkodnak, bennünket pedig hozzásegítenek a hétköznapok jobb megértéséhez.

Színpadunkon "négy-öt magyar összehajol", beszélget sorsról, hazáról, családról, szerelemről, hitről - a magyar állapotokról. Az egyes fejezetek között Brahms, Erkel, Liszt és mások zenei gondolatai teljesítik ki a derűt, hitet adó műsort.

Annak örülnénk a legjobban, ha e program hatására minél többen vennének ver­seskötetet a kezükbe, esténként olvasgatnának elalvás előtt, beszédtémává válna egy-egy költemény otthon és az iskolai folyosó­kon is a szünetben. Felfedeznék, vagy újra felidéznék valódi értékeinket. Mert gondolatébresztőként kínáljuk a történelmi és személyes perspektívá­kat is felvillantó verseket.

(ADY Endre, BAJZA József, ILLYÉS Gyu­la, JÓZSEF Attila, KOSZTOLÁNYI Dezső, MADÁCH Imre, MÁRAI Sándor, PETŐFI Sándor, RADNÓTI Miklós, VÖRÖSMARTY Mihály, WEÖRES Sándor)

  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
2040, Károly király u. 20. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!