1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MAGYAR ÁLLAPOTOK
Budaörsi Városi Könyvtár - Városi Könyvtár
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.6 / 10
1686 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Jegyek a könyvtárban kaphatók

1964. óta nem ok nélkül siker minden évben április 11.-én a Költészet Napja. A mindenkori állapotokra érzékenyen és hitelesen reagáló költőink tollát mindenkor felelős gondolkodás, jobbító szándék, hazaszeretet, s persze szerelem  mozdította írásra. Érthetően, világosan, érzékletesen fogalmaztak. Olyan szerzőktől válogattunk, akik sorsunkról bölcs iróniával, személyes tisz­tességgel gondolkodnak, bennünket pedig hozzásegítenek a hétköznapok jobb megértéséhez.

Színpadunkon "négy-öt magyar összehajol", beszélget sorsról, hazáról, családról, szerelemről, hitről - a magyar állapotokról. Az egyes fejezetek között Brahms, Erkel, Liszt és mások zenei gondolatai teljesítik ki a derűt, hitet adó műsort.

Annak örülnénk a legjobban, ha e program hatására minél többen vennének ver­seskötetet a kezükbe, esténként olvasgatnának elalvás előtt, beszédtémává válna egy-egy költemény otthon és az iskolai folyosó­kon is a szünetben. Felfedeznék, vagy újra felidéznék valódi értékeinket. Mert gondolatébresztőként kínáljuk a történelmi és személyes perspektívá­kat is felvillantó verseket.

(ADY Endre, BAJZA József, ILLYÉS Gyu­la, JÓZSEF Attila, KOSZTOLÁNYI Dezső, MADÁCH Imre, MÁRAI Sándor, PETŐFI Sándor, RADNÓTI Miklós, VÖRÖSMARTY Mihály, WEÖRES Sándor)

Helyszín

Budaörsi Városi Könyvtár
Budaörs, 2040, Károly király u. 20.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!