1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR, COSIMA SOULEZ-LARIVIERE (HEGEDŰ)
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.7 / 10
34 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A hegedűművészeket felvonultató zeneakadémiai sorozatában a Liszt Ferenc Kamarazenekar ezúttal az I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztesével, a francia-holland Cosima Soulez-Larivière-rel lép színpadra.


Szólista: Cosima Soulez-Larivière (hegedű)

Műsor:
Prokofjev: 1., D-dúr „Klasszikus” szimfónia, op. 25
Vasks: Hegedűverseny
---
Rossini: A-dúr szonáta, no. 2
Schubert: 3. szimfónia 

A hegedűművészeket felvonultató zeneakadémiai sorozatában a Liszt Ferenc Kamarazenekar ezúttal az I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztesével, a francia-holland Cosima Soulez-Larivière-rel lép színpadra. A Párizsban született zenész fiatal kora ellenére számos koncertet adott már Európa és Ázsia koncerttermeiben, s a budapesti versenyen mind a zsűrit, mind a publikumot elvarázsolta gyönyörű hegedűjátékával. Hároméves korában kezdett el hegedülni tanulni és nyolcéves korában elnyerte az angliai Yehudi Menuhin Iskola ösztöndíját, ahol Nathasha Boyarsky tanítványává vált.
Számos zenei verseny helyezettje: a Bartók Világversenyt megelőzően 2015-ben a Postacchini Versenyen, Fermoban, Olaszországban harmadik helyezett lett (nem osztottak első díjat) illetve neki ítélték a Bach-díjat, majd ugyanebben az évben elnyerte az első díjat a Brahms Versenyen Pörtschachban, Ausztriában. A Zeneakadémián a Liszt Ferenc Kamarazenekarral Vasks hegedűversenyét adja elő az együttes által bemutatott két szimfónia között: az elsőt a XX. századi Prokofjev és a koncert záródarabját a klasszicizmus és romantika határán alkotó Franz Schubert írta.

 

Helyszín

Liszt Ferenc Zeneakadémia
Budapest, 1061, Liszt Ferenc tér 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!