1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
AZ ELTE ZENEI EGYÜTTESEINEK JUBILEUMI HANGVERSENYE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia - Nagyterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.7 / 10
803 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Az ELTE Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar



Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkarának és Egyetemi Koncertzenekarának művészeti vezetője Kovács László, az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes igazgatója.
Az egyetemi ének- és zenekar nem hivatásos együttes, tagságát jelenlegi és egykori egyetemi hallgatók, oktatók alkotják.

Repertoárjukon barokk, klasszikus, romantikus és kortárs művek, a cappella kórusművek, oratóriumok, versenyművek, szimfóniák egyaránt szerepelnek, de szívesen kalandoznak a könnyűzene és a komolyzene határterületeire is.
Hivatásuknak tekintik a XX. századi zene kiemelkedő szerzői, köztük Bartók, Kodály, Weiner, Britten, Sztravinszkij műveinek tolmácsolását, de koncertrepertoárjukból nem hiányozhatnak a kortárs, elsődlegesen magyar szerzők alkotásai sem. Orbán György, Tóth Péter, Szokolay Sándor, Petrovics Emil, Lendvay Kamilló, Jeney Zoltán, Kocsár Miklós, Dubrovay László, Vajda János, Gyöngyösi Levente, Oláh Kálmán számos zenekari és kórusművet írt részben egyetemi megrendelésre, az együttesnek és karnagyainak ajánlva.

Időről-időre közreműködői a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak, kamarazenei fesztiváloknak, az általuk létrehívott Tiszazugi Zenei Fesztiválnak, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen, évente megrendezett Mester és Tanítványa elnevezésű koncertsorozatnak, a Tihanyi Bencés Apátság koncertsorozatának, s más, a klasszikus zene népszerűsítését szolgáló rendezvénysorozatnak.

A Baross Gábor által 1948-ban alapított énekkar és 1957-ben létrehozott, jelenlegi formájában vonós kamarazenekarként működő zenekar az elmúlt évtizedekben számos hazai és külföldi nemzetközi versenyen és fesztiválon nyert díjakat. Külföldi hangversenyeik során Európa csaknem valamennyi országában felléptek, valamint
sikeresen koncerteztek több alkalommal is az Egyesült Államokban, Kanadában és a Közel- Keleten. Felléptek a bécsi Musikvereinsaal Nagytermében, svájci turnéjuk alkalmával nagy sikerű koncertet adtak a lausanne-i katedrálisban, majd nemrégiben kínai vendégszereplésük alkalmával Pekingben és Sanghajban képviselhették az Eötvös Loránd Tudományegyetemet.

A Hungaroton kiadásában eddig 4 CD-jük jelent meg, bemutatva az együttes fejlődésfázisait és teret nyújtva a kortárs magyar komolyzene képviselőinek.
A hangverseny műsorán szereplő Kovács Zoltán által komponált Requiem Choralis ősbemutató. A művet a zeneszerző Kovács László felkérésére, az ELTE Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar számára írta.

Stáblista

Karmester Kovács László

Helyszín

Liszt Ferenc Zeneakadémia
Budapest, 1061, Liszt Ferenc tér 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!