Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

FÓKUSZBAN A KOREOGRÁFUSOK - FUNDÁK KRISTÓF
Hagyományok Háza - Bethlen Téri Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
A Hagyományok Háza és a Bethlen Téri Színház új koncepcióval folytatja a 2014-ben életre hívott előadás-sorozatot, amely ezúttal a színpadi néptáncművészet egy-egy mai kiemelkedő koreográfiáját és alkotóját állítja fókuszpontba.A művek bemutatása után egy felkért szakértő beszélget az alkotóval, elemzi a műveket, utalva az előzményekre, tánctörténeti párhuzamokra, ihlető forrásokra, természetesen a közönséget is bevonva. A sorozat által reményeink szerint alkalom nyílik megismerni a színpad törvényeit, a színpadi néptáncművészet szerves fejlődését, a törvényszerű hasonlóságokat és különbségeket, a jelen korunk diktálta új kérdéseket és az arra adott aktuális válaszokat.

Műsor

Egység - Kétség

Előadó: az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes táncosai: Cseh Annamária, Marosy Gerda, Nagy Vivien, Dr. Fehér Csaba, Józsa Tamás, Kovács Dénes, Szanyó Gábor

Zeneszerző: Gera Gábor
Koreográfus: Fundák Kristóf
Művészeti vezetők: Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili

Egy. Egyén. Egység. Közösség. Egységben az erő? Mi az a pont, amikor hajlandóak vagyunk belső valónkon változtatni, valamilyen önmagunkon túl mutató cél érdekében? Mi lehet az a kiváltó erő, amiért különböző egyéniségek egy csapattá válnak? Meddig lehet dinamikus egy csapat? Az egységben való megingás mikor következik be? Kétséges szituációkban leli végét az egység, amikor minden újra önmagával válik eggyé?

A koreográfia a 2016-os Zalai Kamara Táncfesztiválon koreográfusi kiemelt nívódíjban részesült.

Metamorfózis

Előadó: Jászság Népi Együttes tánckara
Művészeti vezető: Szűcs Gábor
Zeneszerző: Gera Gábor
Koreográfusok: Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili

A koreográfiát a Cantata profána szövegének Bartók Béla általi felolvasása ihlette.

Kötődés, elvágyódás, ragaszkodás, út az ismeretlen felé,  ezek az emberi érzések motiválják a szereplőket és fedik fel azokat az ősi belső ösztönöket, amelyek irányítják szellemünket.

A karakterek, a történetből lettek átültetve és a munkafolyamat során személyiségük tovább fejlődött.

A szemben álló felek belső vívódásaik eredményeként, vagy magukra maradnak vagy, egy új alakban teljesednek ki.

A zeneszerzés és az alkotás folyamata párhuzamosan zajlott. A koreográfusok és Gera Gábor az elmúlt öt évben folyamatos munka kapcsolatban állnak, mely olyan barátsággá érett, amelyben állandó jelleggel inspirálják egymást.

 

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Hagyományok Házában elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban, vagy felmutatod a vásárláshoz használt bankkártyát.
  Cím
  Hogy tetszett?