Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MARÓ - A YORICK STÚDIÓ VENDÉGJÁTÉKA A MALADYPE CROSSROADS PROGRAMJÁN
Ferencvárosi Művelődési Központ - FMK színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.5 / 10) - 2 értékelés alapján
  Leírás
Színházunk népszerű Crossroads/Keresztutak programjának keretében 2018. január 30-án, 19:00 órakor rendhagyó „román-magyar mérkőzésre” kerül sor.

A különleges eseményt a marosvásárhelyi Yorick Stúdió társulata celebrálja. Székely Csaba MaRó című darabját a budapesti közönség a Maladype szervezésében a Ferencvárosi Művelődési Központ színháztermében láthatja. Az előadás után –ahogy azt a Crossroads/Keresztutak program visszatérő nézői már megszokhatták - közönségtalálkozót tartunk az alkotók részvételével.
A legjobb előadás díja mellett a legjobb női alakítás és a legjobb férfi alakítás díját is Székely Csaba: MaRó című előadás kapta a 14. Romániai Komédia Fesztiválon, Bukarestben.

Az előadásról:
"A történetek Erdélyben játszódnak, és a román–magyar viszony furcsaságait, jellegzetességeit, a kölcsönös előítéleteket, szokásokat és megszokásokat, gőgöt, komplexusokat, fájdalmakat egyrészt kipellengérezik, másrészt brutális őszinteséggel viszik színpadra magyar és román színészek előadásában. Itt semmi sem tabu, a nem túl polkorrekt mondatok egymás után dörögnek a színpadról, a közönség felszisszenései és végeláthatatlan röhögőgörcsbe fulladása közepette."
(K. Nagy Botond, Népújság)

Szereplők:
Raisa Ané
Benedek Botond Farkas
Ciugulitu Csaba
Fodor Piroska
Badics Petra
Ștefan Mura
Nagy István
Látványtervező: Adrian Ganea
Rendezte: Andi Gherghe
Írta: Székely Csaba

Az előadás időtartama 1h35'

A társulatról:

A Yorick Stúdió célkitűzése, hogy egy újfajta színt adjon a magyar kulturális életnek Marosvásárhelyen, de ennek határain kívül is, egy újszerű, merészebb színházi gondolkodás által. Meggyőződésük, hogy a közönség nyitott az újra, a másra. Ezért olyan kistermi vagy nem-konvencionális színházi térben hoznak létre előadásokat,
melyekben a műhelyként is működő társulat tág teret szán a kísérletezésnek; célja a kortárs drámairodalom népszerűsítése, színpadra állítása és a klasszikus szövegek új, korszerű színházi nyelvezeten való megszólaltatása.

A szerzőről:
Székely Csaba erdélyi magyar író, drámaíró.
Marosvásárhelyen született; a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán majd a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem drámaíró szakán szerzett diplomát. A hét című kulturális hetilap (majd kéthetilap) szerkesztőjeként dolgozott annak megszűnéséig, azután az Erdély FM rádió munkatársa, majd a Marosvásárhelyi
Művészeti Egyetem óraadó oktatója volt. 2013-tól szabadfoglalkozású író. Kortárs írókat parodizáló kötete Írók a ketrecben címmel 2004-ben jelent meg. Novellákat publikált többek közt a Látó, az Alföld és a Jelenkor című irodalmi folyóiratok hasábjain. 2009-től a drámai műfajok felé fordult. Első rádiójátéka, az angol nyelven
írt Do You Like Banana, Comrades? a BBC díját nyerte el; 2013-ban – többek között - az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díj mellett A Brit Írószövetség (Society of Authors) Imison-díját is elnyerte, azóta drámai műveiért (Bányavirág, Bányavakság, Vitéz Mihály) több irodalmi és színházi díjat is kapott.

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél vagy nem tudsz nyomtatni, a Maladype Bázisnál elég az is, ha a jegyed bemutatod okostelefonon a pénztárban a kinyomtatott papír helyett - más módon viszont nem tudják elfogadni a jegyet.
  Cím
  Hogy tetszett?