Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A TURBIN CSALÁD NAPJAI
Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), Kaposvár - Agóra Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Mihail Bulgakov: A TURBIN CSALÁD NAPJAI
Nosztalgikus történet egy birodalom bukásáról


Sztálin kedvenc darabja, állítólag tizenötször látta. Valószínűleg boldog volt, hogy láthatta a fehér tiszti gárda felbomlásának történetét. Az pedig nyilván nem érdekelte, ami bennünket, nézőket igen: hogyan zajlik megannyi értelmes, tisztességes ember erkölcsi és fizikai pusztulása?

A SZERZŐ

Érdekes közjáték Bulgakov élettörténetében, hogy levelet írt a Szovjetunió legfelsőbb vezetőinek is, ebben azt kérte, hogy vagy engedjék emigrálni vagy adjanak neki munkát a Csehov Színházban. Nem kis meglepetésére maga Joszif Viszarionovics Sztálin hívta fel telefonon, és segítséget ígért. Ígéretét be is tartotta. Bulgakov különböző színházakban kapott munkát, 1936-ban már a Moszkvai Nagyszínházban szövegkönyvíróként és fordítóként dolgozott. 1939-ben egy Sztálinról szóló, Batum című színdarabba kezdett. Csalafinta aranykalitka volt ez, hiszen munkát ugyan kapott és írhatott is, de művei nem kerülhettek nyilvánosságra. Talán emiatt egyre többet betegeskedett, végül negyvenkilenc éves korában Moszkvában meghalt.

A RENDEZŐ

Meggyőződésem, hogy mi, a valaha volt Osztrák-Magyar Birodalom polgárainak kései leszármazottai, genetikusan kódolva vagyunk az elmúlt birodalmak iránti nosztalgiára, és a bennünket az elmúlásuk okán felkavaró érzésekre. Magam is írtam egyszer erről egy darabot, Vörös bál címmel, amely persze teljesen más, de hasonló gyökerű: hogyan mehetett tönkre valami, ami akár örökké élhetett volna. A darab arról a korról szól, amikor az »örökké« szó értelmét vesztette.

(Németh Ákos)

  Stáblista
Alexej Turbin, von Dust őrnagy  
Fándly Csaba 
Jelena  
Mikecz Estilla 
Talberg, von Schratt, Galanyba, I. Tiszt  
Stefánszky István 
Mislajevszkij, Kosaras ember 
Schlanger András 
Larioszik, Lakáj, II. Junker  
Tóth János Gergely 
Sztudzinszkij, Kirpatij, I. Junker 
Nyári Oszkár 
Servinszkij, Dezertőr 
Krausz Gergő 
Hetman, Bolbotun, Maxim 
Gyuricza István 
II. Tiszt, Uragan, Német katonaorvos 
Hornung Gábor 
Nyikolka, Távírász  
Mészáros Martin 
Rendező 
Németh Ákos 
Rendező asszisztens 
Váradi Szabolcs 
Díszlet 
Matyi Ágota 
Súgó 
Borsi Krisztián 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?