Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ALLEZ!
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Allez! (Hepp!)
Az Y Csoport produkciója
Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében valósul meg.

Alekszandr Ivanovics Kuprin (1870-1938), az orosz realizmus neves képviselője, 1897-ben írta meg híres elbeszélését, az „Allez”-t.

Főhőse Nora, a lovas akrobata, aki egy vándorcirkuszban nő föl, és felnőttként maga is a cirkusz előadásainak résztvevője lesz. Az első szó, amit gyermekként megjegyez, az „Allez!”, mely klasszikus cirkuszi vezényszó, jelentése: “előre!”. Amikor megismerkedik a náluk vendégszereplő bohóccal, Menottival, azonnal beleszeret. A híresség kezdetben viszonozza Nora szerelmét, ám később elutasítóvá, és kicsapongóvá válik. Miután Nora rajtakapja őt, tehetetlenül próbálja visszahozni a szerelmet életükbe és leszámolni vetélytársnőivel, Menottitól azonban csak gúnyos mosolyokat kap viszonzásul. Nora végül kétségbeesésében felmászik az ablakpárkányra, és — miközben az életben utoljára kiadja a vezényszót: „Allez!” – kiveti magát az ablakon. 

Kuprin műve tűnődés a szerelem természetéről, annak különböző alakváltozásairól, a test és a lélek állandó konfliktusáról egy olyan egyedi világgal és szabályrendszerrel rendelkező környezetben, mint a cirkusz világa.

Az előadás egy különleges nemzetközi színházi workshop keretében jön létre a fiatal, magyar művészeket tömörítő Y Csoport és Gulnaz Balpeisova, kazah származású orosz rendezőnő közös munkájaként.

Szereplők: Bognár Anita, Móga Piroska, Király Orsolya, Hajmási Dávid, Fábián Szabolcs, Kazári András

Látvány: Hankó János

Jelmez: Jeli Luca Sára

Rendezőasszisztens: Efstratiadu Zoé, Balogh Zsuzsanna

Szakmai konzultáns: Horváth Zoltán

Rendező: Gulnaz Balpeisova

Gulnaz  Balpeisova kazah származású alkotó, aki 2016 szeptembere óta a Vakhtangov Színház rendezője és színésznője. Gulnaz olyan orosz színházi hagyományokon nevelkedett, melyek a  magyarországi színészoktatásban sem teljesen ismeretlenek: Sztanyiszlavszkij, Mejerhold vagy Mihail Csehov neve, tanításaik, gondolataik alapját képezik a magyarországi egyetemek, színi stúdiók oktatási rendszerének. Az Oroszországban alkotó rendezőnővel való közös munkára úgy tekintünk, mint  ennek  a színházi hagyománynak, és a két kultúra közötti párbeszédnek  a folytatása, megújítása.

Az Y-csoport egy Budapesten működő,  fiatal  színházi alkotókból álló társulat. Olyan azonos generációhoz tartozó fiatalok közössége, akik arra vállalkoztak, hogy függetlenül, önerőből fogalmazzák meg magukat és találják meg saját színházi nyelvüket. Az Y Csoport jogi lebonyolítója a Pro Progressione Kulturális Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.

A csapat tagjai közül négyen (Fábián Szabolcs,Kazári András, Hajmási Dávid és Móga Piroska) a Kaposvári Egyetem diákjaként, már az egyetemi éveik alatt megismerkedhettek az orosz színházművészettel, és tanulhattak többek között Viktor Rizsakovtól, aki egy két hetes nyári kurzus erejéig Kaposváron járt.

Az eseményt a Pro Progressione Kft támogatja

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?