Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÉDES ANNA MUSICAL
Csillebérci Szabadtéri Színház - Csillebérci Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.7 / 10) - 1049 értékelés alapján
  Leírás


 

Kosztolányi Dezső - Tóth Ádám - Horváth Zsolt:

ÉDES ANNA MUSICAL

- musical két felvonásban - 


Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott és az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet. 
A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, 'slágergyanús' betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét. 
A cselédtörténetben Kosztolányi az emberi kiszolgáltatottsággal szembeni iszonyatát fejezte ki, az adott kor társadalmi viszonyai között. Akkoriban a cselédet nem vették emberszámba, megalázták és az emiatt felgyülemlett indulat végül tragédiába fulladt...
Mindehhez kitűnő atmoszférát teremt a sodró lendületű zene, a dalok fülbe mászó ritmusa, az érzékeny, kifejező dalszövegek, a tragédia átélésének katartikus élményét nyújtva a nézőnek.
A zenei alap kiválóan illeszkedik a történethez, kifejezi a színpadon zajló eseményeket, visszaadja az érzelmi konfliktusok keltette hullámzásokat. 
A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak. 
De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata....

Addig is lélegzetvisszafojtva figyelhetjük a történetet és dúdolhatjuk a musical két 'slágerét': Isten szeret....Anna az más....,melyek még az előadás után is sokáig csengenek a fülekben.

Az Édes Anna musical 2016-ban a legtöbbet játszott musical előadás volt, az előadásokat közel 50 ezer néző láthatta! 

 

SZEREPOSZTÁS:

 

 

 

Édes Anna : Békefi Viktória Vizy úr: Kósa Zsolt Vizyné: Polyák Rita Ficsor: Juhász György Jancsi úrfi: Getto Márton Moviszter Úr: Boronyák Gergely Tatár úr: Borbély Sándor  Tatárné: Koroknay-Simon Eszter Drumáné: Dömök Edina Druma úr: Bor László Kéményseprő: Korcsmáros András Rendőr: Békefi László Mennyei Margit: Sallak Dóra Katica: Kereki Anna Lidi: Gere Orsolya Örzsi: Péterffy Lili Karolin: Fábián Nikolett Lujzi: Bor Klára Tánckar: Kovács Petra Langó Bernadett Szombath Gergő Szelle Marcell   Hegedű: Nédó Olga

 

  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1121, Konkoly Thege Miklós út 21. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?