Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RENDEZÉS
Ódry Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 1191 értékelés alapján
  Leírás
A Maladype Színház Crossroads/Keresztutak programjának keretében 2017. június 13-án, kedden 19:00 órakor látja vendégül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatát.

A RENDEZÉS című vendégelőadás a marosvásárhelyi származású szerző, Bartis Attila első színházi rendezése is egyben. Az előadás után közönségtalálkozót tartunk a darab szerző-rendezője és a színészek részvételével. Az előadás és a közönségtalálkozó helyszíne: Ódry Színpad  (VIII. ker. Vas utca 2/c).

RENDEZÉS

Írta és rendezte: Bartis Attila

Az előadás időtartama: 1 óra 50 perc szünet nélkül
 
Az alkotók az előadásról:

A titkok mindannyiunk életében jelen vannak. Ott keringenek körülöttünk: visszhangjuk a falból árad, képmásuk a tükörből. Mi pedig néha szeretetből elhallgatjuk őket, máskor munkaköri kötelességből vagy egyszerűen önszántunkból vallunk róluk. Szerintünk. De ez a saját igazságunk. Egyedül az életben maradás ösztöne sarkall arra, hogy eljátsszuk, tekintettel vagyunk a másik igazságára. Valójában mindannyian színészek vagyunk. Egy Möbius-szalag az életpályánk, amely mindig úgy fordul, hogy le ne essünk róla. Mindeközben pedig, valamiféle rejtett csoda folytán, háromdimenziós színpaddá alakul a kétdimenziós valóságunk.

Szereposztás:

János: Korpos András
Olga: P. Béres Ildikó
Lili: Kádár Noémi
Egy nő: Kiss Bora
Sándor: Kilyén László
Péter: Barha László Zsolt
Kellékes: Galló Ernő
Mentősök: Csíki Szabolcs, Varga Balázs

Díszlet-és jelmeztervező: Márton Erika

Rendezőasszisztens: Kölcze Kata

Bartis Attila, a Márai Sándor-díjas,  József Attila-díjas,  Libri irodalmi közönségdíjas író, fotóművész, Erdélyben született. Családjával 1984-ben költözött Budapestre. Huszonhét évesen  jelentette meg bemutatkozó regényét, A séta - t. Három évvel később jelent meg novelláskötete A kéklő pára címen. Eddigi legnagyobb sikerét  A nyugalom című, 2001-ben megjelent regénye szerezte számára. Ez alapján írta meg Anyám, Kleopátra című drámáját, amelyet 2003-ban mutattak be a Nemzeti Színházban. Dolgozott újságíróként is, egy évig írt tárcákat az Élet és Irodalom című folyóiratnak. Itt megjelent írásait A Lázár apokrifek című kötetében adta ki. Könyveit több nyelvre lefordították. Fotóművészként fényképei számos kiállításon vettek már részt.

A Maladype Színház 2011-ben indította útjára Crossroads/Keresztutak elnevezésű programját. A projekt célja bemutatni olyan művészeti irányzatokat, színházakat és műhelyeket, melyek a kulturális innovációt, nyelvi sokszínűséget és a közönség közötti kapcsolatépítést erősítik országaink között. Az európai független színházakat összefogó együttműködési hálózat lényege a kulturális sokszínűségek és a kultúrák közötti párbeszédek találkozópontjának kiépítése. A Maladype Színház nemzetközi kapcsolatain keresztül egyre több lehetőség nyílik különböző színházi tradíción alapuló intézmények megismerésére. Fontosnak tartjuk, hogy megismertessük közönségünket az új színházi generációk kivételes képviselőivel.

A kormány döntése értelmében a színházakban kötelező a maszk viselése. 😷

  Stáblista
Rendező 
Bartis Attila 
Író 
Bartis Attila 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?