Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
1705
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A 1705 együttes tagjai számára a nyitottság, a korlátok lebontása, a vélt, vagy valós határok átlépése az egyik legfőbb motiváció. Ennek köszönhető, hogy a trió zenéje homogén egységet alkot, bár számtalan inspiráció hallható benne: a könnyűzene dallamvilága és dinamizmusa, az elektronikus zene frissessége, a klasszikus zene harmóniára törekvése, a világzene sokszínűsége és persze a jazz zene szabadsága, érzékeny együtt-játéka.

Az 1705 jellegzetességei a poliritmika és a polimetria szinte állandó jelenléte és a gyakran végletekig felfokozott nagy ívű improvizációk mellett Zsolt – a két kéz teljes függetlenítésére gyakran építő – azonnal felismerhető, jellegzetes zongorajátéka, illetve András különleges ütőhangszeres szettje, melyen néha nagyon szabadon, néha viszont úgy játszik, mintha egy rafináltan programozott dobgépet hallanánk. A zenekar márciusban rögzítette második lemezének anyagát a BMC stúdiójában. A lemez szeptemberben jelenik meg, de a mostani koncerten már kaphatunk ízelítőt az új anyagból is.

Kaltenecker Zsolt meglehetősen egyéni játékstílusáról és „sound”-járól találóan írja Végső Zoltán kritikus: „Az alapok valahol a modális dzsessz környékén keresendők, ahol a harmóniánál a ritmus, a politexturális gondolkodás, az előadásmód, a hangszínekkel elért hatások mind fontosabbak, mégis, a vízszintes síkok egymásra épülése folytán kialakul a függőleges tagoltság is, azaz a harmóniai szövet. Kaltenecker zenei világának csápjai több irányba nyúlnak, a közönség mégsem az összegabalyodást érzi, hanem a tiszta képletek és a világos szándékok nyomában egy élvezetes, minden elemében mai dzsessz által válik érintetté.” Zsolt az 1705 mellett a Special Providence nevű progresszív metált játszó zenekarban játszik, illetve szólózongora koncerteket is ad.

Fehérvári Attila 13 évesen kezdett  gitározni, majd egy baráti felkérés kapcsán hamar basszusgitárra váltott. 2004-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz-tanszakán. Számtalan zenekar, színházi produkció állandó vagy alkalmi basszusgitárosa, megannyi neves előadó kísérőzenésze élőben és felvételeken. Pályája legmeghatározóbb formációi: Special Providence (2010-), Black-Out (1997-), Hrutka Róbert zenekara (2009-),  Váczi Eszter és a Szörp (1999-2004). 2016 nyara óta az 1705 tagja.

Dés András klasszikus ütőhangszereken kezdte zenei tanulmányait, érdeklődése a középiskolában fordult a dél-amerikai és közel-keleti ütőhangszerek felé. Eleinte elsősorban világzenei együttesek tagjaként játszott szefárd, balkáni és ír-kelta népzenét. Ezzel párhuzamosan kezdett el jazzt játszani, 2005-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszékén. Az elmúlt évek több meghatározó jazz együttesének is tagja volt, emellett olyan énekesnők állandó zenésztársa, mint Juhász Miczura Mónika (Mitsoura), Szalóki Ági és Palya Bea. Zeneszerzőként is közreműködött film- és színházi produkciókban, előadóművészként pedig bejárta a világot: a Carnegie Halltól a Covent Gardenen keresztül a Shanghaji Világkiállításig számos jelentős színpadon zenélhetett már.

Közreműködik:

Kaltenecker Zsolt - billentyűs hangszerek
Fehérvári Attila - basszusgitár
Dés András - ütőhangszerek

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?