Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAKÁM - BOGÁRBÁL
Jászai Mari Színház, Népház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 224 értékelés alapján
  Leírás
A Bogárbál címû interaktív gyerek-családi mûsor játékos formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet s a benne élő állatokat.

A Makám együttes a hazai népzene és világzene egyik legrégibb formációja, 1984-ben alakult. Eddig húsz szerzõi lemeze jelent meg, s közel kétezer koncertet adott itthon és szerte a világban Párizstól Delhiig, Varsótól Dubrovnikig. Az együttes repertoárjával az ifjabb nemzedékek megszólítására is komoly szerepet szán, ezt jelzi a Szindbád, az Ákom bákom és a Csillagváró c. CD-ik rendkívüli népszerûsége.

A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megõrizték. Hallunk az ebihalak születésérõl, a karikás szemû nyúl rémálmáról, egy álmedve téli settenkedéseirõl, a bogarak tavaszi báljának vendégseregérõl, a kabócáról, aki szamócát termeszt a kertjében és még a "ma született" aligátor gyerkõcre leselkedõ veszélyekrõl is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élõ állatok hangversenyét.Vekerdy Tamás írja ajánló szövegében: "A lélek, az idõ miféle mélységeibõl, a tájak miféle messzeségeibõl zeng fel ez a zene, szól ez a dal? Mit rejt a népek lelke,mit rejtenek a népek lelkei? Utoljára talán gyerekkorunkban volt meg ez az átjárás idõk, népek és távolok közt, mert bennünk, magunkban fedeztük fel mindezt..."

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!