1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MAKÁM - BOGÁRBÁL
Jászai Mari Színház, Népház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.7 / 10
330 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A Bogárbál címû interaktív gyerek-családi mûsor játékos formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet s a benne élő állatokat.

A Makám együttes a hazai népzene és világzene egyik legrégibb formációja, 1984-ben alakult. Eddig húsz szerzõi lemeze jelent meg, s közel kétezer koncertet adott itthon és szerte a világban Párizstól Delhiig, Varsótól Dubrovnikig. Az együttes repertoárjával az ifjabb nemzedékek megszólítására is komoly szerepet szán, ezt jelzi a Szindbád, az Ákom bákom és a Csillagváró c. CD-ik rendkívüli népszerûsége.

A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megõrizték. Hallunk az ebihalak születésérõl, a karikás szemû nyúl rémálmáról, egy álmedve téli settenkedéseirõl, a bogarak tavaszi báljának vendégseregérõl, a kabócáról, aki szamócát termeszt a kertjében és még a "ma született" aligátor gyerkõcre leselkedõ veszélyekrõl is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élõ állatok hangversenyét.Vekerdy Tamás írja ajánló szövegében: "A lélek, az idõ miféle mélységeibõl, a tájak miféle messzeségeibõl zeng fel ez a zene, szól ez a dal? Mit rejt a népek lelke,mit rejtenek a népek lelkei? Utoljára talán gyerekkorunkban volt meg ez az átjárás idõk, népek és távolok közt, mert bennünk, magunkban fedeztük fel mindezt..."

Helyszín

Jászai Mari Színház, Népház
Tatabánya, 2800, Népház u. 5.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!