Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PROTON SZÍNHÁZ/RÁBA RÓLAND:UTOLSÓ
Szegedi Nemzeti Színház - Kisszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 849 értékelés alapján
  Leírás
Idilli bevásárlóközpont. Maga a földi paradicsom. Pont olyan, amilyet megérdemeltünk. Egy napon ismeretlen eredetű vírus üti fel a fejét. Pánik alakul ki. Karantént rendelnek el. A bent ragadtak, a túlélésre rendezkednek be. A szükségletek és az ösztönök átveszik az irányítást. A vírus egyre csak terjed. Vajon ki fertőzött és ki nem?

“Rába Roland az Utolsó című előadásába rakott vérfröcsögést, plázazenét, raptorhangokat és sok-sok humort, de ez nem csak hatásvadászat, van mögötte mélyebb jelentés is.” (Csatlós Hanna - vs.hu)

“Rába Roland nem bízta a véletlenre: szex, vér és rettegés kipróbált receptúrájából olyan színházi világot sütött ki, amelyben a zombifilmes kliséken túl aktuális társadalmi problémákra is ráismerhetünk. Méghozzá roppant szórakoztató módon, könnyedén. A színpadon óriási szupermarket: italpult, melegkonyha, ruharészleg, hús-mirelit-csemege, drogéria és virágrészleg. Az egyik „Akció" felirat árnyékában mosolygós hostess kínálja a nézőtérre érkezőknek az áruház sajátmárkás termékét, a „nem túl savas, testes" ásványvizet. Ha valaki netán elfogad tőle egy pohárkával, csak magára vethet. Elvégre meglehet, éppen ez az a közeg, melyen keresztül a titokzatos vírus terjed, és zombit gyárt mindenkiből. (…) Hogy a végkifejletig szinte mindenki a körmét rágja, nem csoda. Rába szörnyen fordulatos, humoros és akciódús jeleneteket, „életmód-realisztikus" horrort állított színpadra. Olyan mikro-történeteket fűzött össze, melyek ismerősek ugyan, mégis szívesen átéljük őket újra és újra. Mert valljuk be, jólesik az apatikus programozó és a dögös Piroska románcáért izgulni, a dandy szexbolond és a siket, színésznői ambíciókat dédelgető lány macska-egér harcát nézni; szeretjük mások életét meglesni, és ami a fő: szeretünk rettegni. – Rába pedig pontosan tudja, hova és hogyan nyúljon, hogy ezt a vágyat felkeltse.” (Komjáthy Zsuzsanna - szinhaz.net)

"Komoly bravúr, ahogy a rendezés a házimozik és a mostanában nagyon népszerű szerelmes vámpírtörténetek korában magától értetődő természetességgel adaptálja a horror műfaj eszköztárát a színpadra. Úgy gondolhatnánk, hogy a film mellett a színháznak esélye sincsen, ha borzongásra és izgalomra vágyik a néző. Az Utolsó ügyesen cáfolja ezt az előítéletet." (Dionüszosz Magazin)
 
Stroboszkóp használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.

  Szereposztás
Kornél 
Bánki Gergely 
Herceg 
Herczeg Tamás 
Tünde 
Mázló Tímea 
Piroska 
Székely Rozi 
Imre 
Baksa Imre 
Béla 
Ficzere Béla 
Patti 
Tóth Orsolya 
Csiga 
Adányi Alex 
Zsó 
Földesi Ágnes 
Vízárús lány 
Sinkó Réka 
  Stáblista
Rendező 
Rába Roland 
Rendező asszisztens 
Kiss Ágota 
Díszlet 
Menczel Róbert 
Jelmez 
Oláh Tímea 
Dramaturg 
Büki Dóra 
Zenei vezető 
Puskás Péter 
Mozgás 
Gyöngyösi Tamás 
Producer 
Büki Dóra 
Produkciós vezető 
Csató Zsófia 
Műszaki vezető, világítás 
Éltető András 
Hang 
Belényesi Zoltán 
Kellék 
Nagy Gergely 
Színpadmester 
Csunderlik Péter 
Az előadás szövegét a társulat improvizációinak felhasználásával készítette 
Rába Roland 
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
6720, Horváth Mihály utca 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?