Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ATLASZ GÁBOR: VELÁZQUEZ ASZTALA A MAG EL VAN VETVE
Bakelit Multi Art Center - Stúdió

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.2 / 10) - 23 értékelés alapján
  Leírás
A tánc - mozgásszínházi előadás, elválaszthatatlanul forr egybe a kiállított festményekkel, egyfajta új, összművészeti egységet alkotva.

Velázquez asztalaAz előadás a kiállított Atlasz Gábor képek erőterében egy ismert Velázquez-festmény megváltozott figuráit és tárgyi elemeit idézi.

„Atlasz képein furcsa, különös alakok furcsa, különös színjátéka zajlik a középkor sugallatával áthatott képsíkon illetve tánctérben, ahol a kerékvágás nem a megszokott, ahol nem mennek rendben az ügyek, ahol abszurditások valóságos álcájában jelennek meg a dolgok. Végsô soron a jelenségben a kor tükre körvonalazódik, s a furcsaságok övezte kép és előadás szereplôiben korunk hôsét, vagymindennapjaink áldozatát tisztelhetjük. A valóságos és a transzcendens világok közötti átjárásokat nyitó, titokzatosságokban fürdô, a jelenkorra reflektáló képek és a belőlük született tánc-mozgásszínházi előadás, mintha a jelenkoron túl, valamiféle pozitív jövőkép esélyeit kutatnák.” Wehner Tibor művészettörténész

Atlasz Gábor festőművész, mozgásszínházi rendező újabb festményeiből rendezett kiállítást 2015-ben Budapesten, a San Marco Galériában.
A kiállított képek egyikét egy Velázquez kép inspirálta ( Étkező parasztok, 1618 / Budapest, Szépművészeti Múzeum ), egy új képsorozat született belőle, a mába áttranszponálva, a csaknem négyszáz évvel ezelőtt készült kép alakjait, tartalmi és szituációs közegét. Az így elkészült festménysorozat is továbbgondolásra került, Horváth Ange László táncossal egy tánc – mozgásszínházi előadás formájában, az Atlasz festményein látható figurák „ kiléptek „ a valóságos térbe és új jelentés tartalommal, a színház nyelvén elmondható történet mesélnek el.

Táncosok – színészek
Atlasz Gábor és Horváth Ange László
Rendező: Atlasz GáborA mag el van vetve„ Ki látott ilyen csodát, parasztot gatyában–kalapban, szárnyasan! „ Az óceán gondja, a magvető, növény - állat – ember, groteszk baromfiudvar, vihar és özönvíz, felhők és csillagok, metamorfózis és a mágikus, láthatón túli fény...
A jelenetek sora vizuális – képzőművészeti metaforákon át hoz létre, eredeti dramaturgiával építkezve egy színházi előadást, ahol a tánc, a mozgás, a színészi játék, a zene, a meditatív és expresszív atmoszféra együttese szép lassan emelkedni kezd.

Tóth Menyhért festőművész ( Szeged-Mórahalom, 1904 – Budapest, 1980 ) jövőbelátó, “ Magyarul Európai “ gondolatait, ősi és egyben legújabb kori tartalmait közel hozni, egy összművészeti produkció segítségével, több mint aktuális. Nemzetközi nyelven, a művészetek valódi összjátékával elevenné tenni pedig nagy kihívás.Előadják
Gergelyi Júlia , Horváth Ange László , Nagy Péter , Atlasz Gábor
Rendező : Atlasz GáborAtlasz Gábornak 1984 óta fut párhuzamosan, egyedi jelenségként regisztrálható festészeti és mozgásszínház - rendezői munkássága, számos képzőművészeti, nagy festőelődök élete és művei ihlette színházi előadás írója és rendezője. Több nagyszínházi produkcióban dolgozott mozgástervezôként , játszott filmekben, önálló jelenetekkel közremûködött televíziós mûsorokban is.
A mozgásszínházi és egyben festő észjárással megrendezett összművészeti, színházi, tánc-performanszai ötvözik a zene, a színház és a festészet nyújtotta műfaji, formai lehetőségeket.

  Stáblista
Rendező 
Atlasz Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1095 Budapest, Soroksári út 164. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?