Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HÁROM NŐVÉR
Maladype Színház - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(8.8 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Csehov Három nővér – klasszikusát április 8.-án mutatja be a Maladype Színház Balázs Zoltán látomásos rendezésében. Az újításairól ismert színház nagysikerű Platonov előadása után ismét egy Csehov mű feldolgozásán keresztül intéz rohamot a hagyományok ellen. Az előadást a darab alkotói Gombár Judit díszlet- és jelmeztervező emlékének ajánlja.

A Maladype variabilitással való játékos kísérletezéseinek (Leonce és Léna, Übü király, Platonov, Tojáséj és Stílusgyakorlatok) újabb állomásán, a készülő Három nővér előadás is számít a nézői elme kreatív aktivitására: a drámai szöveget „képekre bontva”, a jelenetek mindegyikét különböző stílusú - a klasszikusoktól a kortársakig terjedő skálán -, magyar és külföldi festők, képzőművészek stílusában valósítják meg a társulat ebben a játékstílusban már érvényes/sikeres előtanulmányokkal rendelkező színészei.

„A festészet, mint felfedező út” metaforájára épülő rendezői koncepció azáltal nyújt különleges színházi élményt a közönségnek, hogy a dráma során/a szemünk előtt megfestődő „kép-játék” a szereplők lelki folyamatainak „fázisrajzait” is mutatja be.
Prozorov-testvérek hagyomány és modernség között kifeszülő érzéki története gazdag jelentéstartalommal kapcsolódik össze a festészeti stílusok és korszakok meghatározó témáival (mágikus és mindenható álmok, melankólia és magány, az új emberábrázolás és eszménykép, a test mint médium , természet, fény, mozgás és technológia, cselekvési formák, az emlékezet nyomai, intimitás és nyilvánosság,) és fogalmaival valamint merészen játszik a szereplők térben és időben történő festői - transzformációival! A rafináltan változatos látványvilágra épülő előadás bátran/merészen integrálja a csehovi kompozíció keretei közé a meghatározó festői korszakok – a reneszánsztól napjainkig (street art)-, emblematikus alkotóit: Boticelli, Van Eyck, Caravaggio, Rembrandt stb.

Az ellentétes/több irányú metamorfózis sajátos dramaturgiájának (hétköznapiból absztrakt/elvontból konkrét) felderítését képzőművészet rajongók és színházszeretők egyaránt élvezhetik.

  Szereposztás
PROZOROV, ANDREJ SZERGEJEVICS 
Bödők Zsigmond 
NATALJA IVANOVNA, a mennyasszonya, később felesége 
Tankó Erika 
OLGA 
Szilágyi Ágota 
MÁS 
Huszárik Kata 
IRINA 
Fátyol Kamilla 
KULIGIN, FJODOR ILJICS, gimnáziumi tanár, Mása férje 
Lendváczky Zoltán 
VERSINYIN, ALEXANDER IGNATYEVICS, alezredes, ütegparancsnok 
Páll Zsolt 
TUZENBACH, NYIKOLAJ LVOVICS, báró, főhadnagy 
Bödők Zsigmond 
SZOLJONIJ, VASZILIJ VASZILJEVICS, százados 
Lendváczky Zoltán 
CSEBUTIKIN, IVAN ROMANICS, katonaorvos 
Páll Zsolt 
FERAPONT, öreg szolga az elöljáróságon 
Bartha Lóránd 
  Stáblista
ANFISZA, öreg dada 
Bartha Lóránd 
Rendező, díszlet 
Balázs Zoltán 
Jelmez 
Benedek Mari 
Zene 
Mogyoró Kornél 
Produkciós vezető 
Balázs Katalin 
Produkciós vezető 
Éri Ildikó 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél vagy nem tudsz nyomtatni, a Maladype Bázisnál elég az is, ha a jegyed bemutatod okostelefonon a pénztárban a kinyomtatott papír helyett - más módon viszont nem tudják elfogadni a jegyet.
  Cím
  Hogy tetszett?