Töltjük rögvest!
 
Kedves vásárlónk! A központi jegyrendszer hibája miatt átmenetileg nem működik a jegyvásárlás. Nézz vissza később, addigra remélhetőleg helyreáll! Köszönjük a türelmed, nagyon várunk ma színházba!
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KULCSÁR NOÉMI TELLABOR: CSEH DÁVID: PROMÉTHEUSZ
MU Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 512 értékelés alapján
  Leírás
A Kulcsár Noémi Tellabor bemutatja: Cseh Dávid: PROMÉTHEUSZ

A Prométheusz-mítosz új adaptációjában találkozik az antik görög mítosz, az emberiségnek reményt és tüzet adó titán szenvedéstörténete a középkori japán nó-játék misztikumával, valamint egy látlelettel a világ mai állapotáról, amely kritikus hangvételű, mégis reményteli. A prózai, zenés és táncszínházi elemeket vegyítő előadásban az ember legnagyobb erényeiről és bűneiről mesél a titán – akitől még a hatalmas Zeusz is félt –, miközben rámutat arra a veszélyes útra, amelyre az ember a huszadik század során tévedt. És amelyen rendületlenül menetel tovább a huszonegyedikben.

Öregember várakozik leányával egy messzi hegytetőn. Kertjüket művelik, míg a férfi emlékeit veszi sorra, a madarak dalát hallgatja, és olykor vendéget fogad, bár sohasem azt, akit olyan régóta vár. Mindent lát: népek egymással vívott harcait, országokra hulló bombák robbanásait, égbe küldött rakéták villanásait, és ha a mennyekre tekint, egyszerre lát múltat, jövőt és jelent. Egy napon azonban különös vándor érkezik hozzá, egy férfi, akinek végre elmondhatja történetét. Csakhamar kiderül, hogy az öregember több, mint aminek látszik – hogy ő valójában a megszabadult Prométheusz, aki nem térhet meg a holt mennyekbe addig, amíg nem kapja vissza az embernek adott két ajándékát: a vak reményt és a tüzet. Vendége pedig – az utolsó élő ember a kerek földön – azért jött el, hogy visszaadja neki mindkettőt. Ám Prométheusz nem fogadja el ezeket tőle, és a földön tomboló forróságban és jégben hagyja az embert. Ugyanis nem jött még el az idők – a szenvedésünk és életünk – vége.

CSEH Dávid, dramaturg, esztéta, a hagyományos japán színházi formák kutatója.
MÁRKOS Albert, zeneszerző, zenész, a W.H. zenekar vezetője, az ARGO zenekar tagja, színházi, tánc- és filmzenék szerzője.
KULCSÁR Noémi, koreográfus-rendező, a Kulcsár Noémi Tellabor társulat vezetője.

Szereposztás:
Öregember: CSERE Zoltán
Leány: KISS Anikó
Vándor: KOVÁCS Domonkos
Kar: RUBI Anna, STOHL Luca
Zenészek: MÁRKOS Albert (cselló), PORTELEKI Áron (ütős)
Jelmez: EIFERT Kata Nóra
Zeneszerző: MÁRKOS Albert
Dramaturg, társrendező: CSEH Dávid
Koreográfus-rendező: KULCSÁR Noémi

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!