Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ELŐSZÖR..., MÁSODSZOR.... - HÁROMMILLIÓ, TIZENKETTEDSZER - AEGON MŰVÉSZETI DÍJ
Katona József Színház - Katona

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.6 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Krasznahorkai László kapta az Aegon Művészeti Díjat - ünnepi irodalmi est Április 5-én 19 órától ünnepi irodalmi est lesz az Aegon Művészeti Díjjal: zenével, filmmel, színészekkel, és Krasznahorkai Lászlóval, 2017 legjobbnak választott kortárs magyar írójával.

Krasznaihorkai Lászlónak a Báró Wenckheim hazatér című művéért ítélték oda - jelentette be Zatykó Péter, az Aegon Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten.

"Ez a regény azóta készült, mióta egyáltalán irodalommal foglalkozom. Nem is egészen ösztönös, hanem némileg elhatározott szándék volt bennem, hogy lezárjam a korábban írt regények sorát. Ez azt is jelenti, hogy regényként ez mindenképpen az utolsó ilyen művem." /Krasznahorkai László/

Az idén tizenkettedik alkalommal átadott Aegon Művészeti Díj Magyarország legrangosabb, független magánalapítású díja, az előző év legjelentősebb, magyar nyelven megjelent kortárs szépirodalmi alkotását ismeri el.

2017-ben közel száz kötetet jelöltek a könyvkiadók, a szűkített tízes lista a hét fős zsűri szavazataiból születik. A minden évben új összetételű zsűri tagjai – irodalmárok, tanárok és kritikusok – nem tudnak egymásról a shortlist összeállításakor, titkos online felületen szavaznak, így nem befolyásolhatják egymást. A tízes lista alapján aztán az Aegon Művészeti Díj zsűrije már élő, konszenzusos szavazással dönt a nyertesről. A zsűri elnökét és tagjait a díjazottat bejelentő sajtótájékoztatón ismerheti meg a közönség.

Krasznahorkai díjnyertes művét hol Borbély Alexandra, hol Kocsis Gergely kelti életre, a szórakoztató estét pedig Winkler Nóra vezeti.

2016 legjobb írója köré fergeteges estét kerítünk. Sok nevetéssel, erős szövegekkel, élő zenével és szeretnivaló filmekkel.
Bemutatjuk a mezőnyt, ahol a legjobbak közt lett legeslegjobb, megkérdezzük hogyan írta, közben mire gondolt, és amúgy szereti-e a hasát. Belesünk az otthonába és megnézzük, hogy bírja, ha perceken át szembe dicsérik.

  Szereposztás
Színész 
Borbély Alexandra 
Színész 
Kocsis Gergely 
  Stáblista
Műsorvezető 
Winkler Nóra 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1056, Petőfi Sándor u. 6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!