Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ELŐSZÖR..., MÁSODSZOR.... - HÁROMMILLIÓ, TIZENKETTEDSZER - AEGON MŰVÉSZETI DÍJ
Katona József Színház - Katona

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.6 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Krasznahorkai László kapta az Aegon Művészeti Díjat - ünnepi irodalmi est Április 5-én 19 órától ünnepi irodalmi est lesz az Aegon Művészeti Díjjal: zenével, filmmel, színészekkel, és Krasznahorkai Lászlóval, 2017 legjobbnak választott kortárs magyar írójával.

Krasznaihorkai Lászlónak a Báró Wenckheim hazatér című művéért ítélték oda - jelentette be Zatykó Péter, az Aegon Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten.

"Ez a regény azóta készült, mióta egyáltalán irodalommal foglalkozom. Nem is egészen ösztönös, hanem némileg elhatározott szándék volt bennem, hogy lezárjam a korábban írt regények sorát. Ez azt is jelenti, hogy regényként ez mindenképpen az utolsó ilyen művem." /Krasznahorkai László/

Az idén tizenkettedik alkalommal átadott Aegon Művészeti Díj Magyarország legrangosabb, független magánalapítású díja, az előző év legjelentősebb, magyar nyelven megjelent kortárs szépirodalmi alkotását ismeri el.

2017-ben közel száz kötetet jelöltek a könyvkiadók, a szűkített tízes lista a hét fős zsűri szavazataiból születik. A minden évben új összetételű zsűri tagjai – irodalmárok, tanárok és kritikusok – nem tudnak egymásról a shortlist összeállításakor, titkos online felületen szavaznak, így nem befolyásolhatják egymást. A tízes lista alapján aztán az Aegon Művészeti Díj zsűrije már élő, konszenzusos szavazással dönt a nyertesről. A zsűri elnökét és tagjait a díjazottat bejelentő sajtótájékoztatón ismerheti meg a közönség.

Krasznahorkai díjnyertes művét hol Borbély Alexandra, hol Kocsis Gergely kelti életre, a szórakoztató estét pedig Winkler Nóra vezeti.

2016 legjobb írója köré fergeteges estét kerítünk. Sok nevetéssel, erős szövegekkel, élő zenével és szeretnivaló filmekkel.
Bemutatjuk a mezőnyt, ahol a legjobbak közt lett legeslegjobb, megkérdezzük hogyan írta, közben mire gondolt, és amúgy szereti-e a hasát. Belesünk az otthonába és megnézzük, hogy bírja, ha perceken át szembe dicsérik.

  Szereposztás
Színész 
Borbély Alexandra 
Színész 
Kocsis Gergely 
  Stáblista
Műsorvezető 
Winkler Nóra 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
1056, Petőfi Sándor u. 6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?