1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
JAKUPCSEK GABRIELLA-MEGÚSZHATATLAN (ÉRDEKES VILÁGUNK ELŐADÁSSOROZAT)
Tárogató (IBS) Színpad - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.6 / 10
328 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
JAKUPCSEK GABRIELLA: MEGÚSZHATATLAN AHOGY A GYEREKEIMNEK ELMESÉLEM

Megjelent JAKUPCSEK GABRIELLA könyve a „Megúszhatatlan”. Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb televíziós műsorvezetőjét szinte mindenki ismeri. Felkészültsége, alapossága, finom kérdezési stílusa által sokak szívébe belopta magát. Most megjelent könyvében végiggondolja, melyek az élet megúszhatatlan helyzetei, kérdéseket tesz fel az olvasóknak, és közben arra is keresi a választ, hogy szülőként hogyan válaszolhatjuk meg mindezeket a gyermekünknek. A könyv szemléletváltásra is sarkall, és közös gondolkozásra hívja az olvasót fontos morális kérdéseket illetően.

Jakupcsek Gabriella élete teljesen más irányt vett közel egy éve decemberben, amikor megváltak tőle, mint a közel 500 adást megért „Ridikül” című beszélgetős műsor arcától. Jó pár hónap elteltével azonban végre újra maga oszthatja be az idejét és válogathatja meg munkáit, így teljesen új perspektívák és lehetőségek nyíltak számára. Sok olyan dologra jut végre idő, amelyre eddig nem volt: a családra, a barátokra, a kulturális programokra, a világban való tájékozódásra.

Kislánya folyamatos kérdezősködése ébresztette rá, hogy bizony sok fontos dologról nincs időnk elgondolkodni, nincs időnk elmagyarázni és megérteni. Ez szülte a könyv alapötletét. Az anya felelősségérzetével, a barátnő kedvességével és a kommunikációs szakember hozzáértésével mesél a tőle megszokott könnyed, önironikus, mégis komoly hangon mindenkit érintő és érdeklő témákról. Ír sikerekről és kudarcokról, a női létről és az anyaságról, házasságról, gyerekvállalásról és karrierről, a gyereknevelés során felmerülő kínzó kérdésekről és saját kiskori élményeiről, családról és hivatásról, és természetesen a tévéről, amely számunkra a szórakozást, számára viszont a munkát jelenti. A könyv szinte teljesen pontos térképe lett stabil értékrendszerének, mely szerint életét éli, és melynek megvitatását kisebb-nagyobb körben is szorgalmazza. Úgy gondolja, hogy már az, hogy valamiről beszélünk, rengeteget lendíthet a dolgok menetén. A könyv egyértelműen pozitív kicsengésű, azt vallja, hogy a dilemmák ellenére igenis lehet érteket teremti, megoldásokat találni, és a világban is számtalan pozitív példával találkozunk, csak észre kell venni azokat.

„Talán most jött el az ideje annak, hogy ismét átgondoljam, hogyan viszonyulok a világhoz mostanság, mi változott meg bennem, mi változott meg a világban körülöttem, és egyre inkább azt érzem, óriási a felelősségem abban, mit adok át a gyerekeimnek. Közös gondolkodásra hívom azokat, akikben hasonló módon felmerül a kérdés, mi a mi generációnk dolga szülőként. Milyen példát adunk tovább? Milyen példát mutatunk?”

Helyszín

Tárogató (IBS) Színpad
Budapest, 1021, Tárogató u. 2-4.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!