Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SÁRI BÍRÓ
Új Színház - Nagyszínpad
  19:00
LEGOLCSÓBB JEGYÁR
2000 Ft
KEDVEZMÉNY
50%
MA ESTE SZÍNHÁZ! ÁR
1000 Ft
KEZELÉSI KÖLTSÉG
250 Ft
ÖSSZESEN
1250 Ft
           
 
 
  - 50%
+ FT KEZELÉSI KÖLTSÉG
 
 
 
  Értékelés

(8.7 / 10) - 110 értékelés alapján
  Leírás
Móricz Zsigmond: Sári bíró


A Sári bíró Móricz Zsigmond első színműve műfaját tekintve vígjáték, de minden látszólagos kedélyessége ellenére, túlmutat a népszínművek idilli faluábrázolásán, humora szatirikus, társadalombírálata Móricz finom valóságérzékét mutatja.
Bíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége Sári irányítja az ügyeket. Diktál, nemcsak a családnak, a falunak is. A pozíciójában megőszült bíró szívesen szabadulna székéből, de az asszony nem engedi. Most ő egyengeti férje útját a választáson. A bíró kénytelen összefogni fiával, Jóskával, aki szerelmes az ellenjelölt Pengő Kovács lányába, Lizibe. A fiatalok csak akkor lehetnek egymáséi, ha Pengő Kovács nyeri a bírói tisztet egyhangú szavazással. A bonyodalom a klasszikus vígjátékok tanulságai szerint szövődik: A két öreg vetélytárs gyermekei egymást szeretik és szövetkeznek a háttérben. A terv remekül beválik. A régi bíró megmenekül megunt hivatalától, a szerelmesek megkaphatják a suszter házát a falu közepén és egymást. A hatalmát veszni féltő bíróné végül megenyhül és örömmel fogadja a családba Lizit, aki méltó folytatója anyósa család- és faluirányítói munkásságának, és így Sári bírónénak is megmarad a beleszólása a közügyekbe.
Anélkül, hogy az előadás aktualizálni kívánna örökérvényű és tökéletesen mai, Nagy Viktor rendezésében egy múltat és jelent összekötő, sok zenés, édes-bús vígjátékká bővül, mely megejtően festi le ennek a falusi kis világnak igazságait, humorát és érintetlen báját.
 

  Szereposztás
Sári bíró  
Ifj. Jászai László 
A bíróné  
Esztergályos Cecília 
Jóska, a fiúk  
Almási Sándor 
Lizi, a lánya  
Orosz Csenge 
Pengő Kovács  
Szakács Tibor 
Gedi  
Fehérvári Péter 
Terka, a menyük  
Pikali Gerda 
Manci  
Török Sára 
Veroni  
Bordán Irén 
Hajdók sógor  
Vass György 
Varnyu  
Incze József 
Tarcali  
Tóth Tamás 
Tokaji  
Jánosi Dávid 
Tügyi 
Nagy Zoltán 
Gügye  
Kazári András 
Csobaji  
Szarvas Attila 
  Stáblista
Rendező 
Nagy Viktor 
Díszlet, jelmez 
Csík György 
Dramaturg 
Falussy Lilla 
Ügyelő 
Valkai Andrea 
Súgó 
Túri Mária 
Rendező asszisztens 
Szelőczey Dóra 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

  Cím
  Hogy tetszett?