Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
EGYMÁS BÁBELÉBEN
RS9 Színház - RS9+ "Vallai kert"

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(10.0 / 10) - 3 értékelés alapján
  Leírás
A Téri & Téri Produkció előadása

“Olyan unikális est, amely a tematikai szempontból egyébként tökéletesen egymásra épülő verseknek, versrészleteknek, prózai szövegeknek és leveleknek köszönhetően nem csupán az önmagával és a világgal folyton elégedetlen, az egy Igazság létezését hol megkérdőjelező, hol annak létjogosultságát védelmező 20. századi költő személyiségének mélyrétegeit tárja elénk. Hanem a válogatásnak köszönhetően – tehát Szabó Lőrinc szövegein keresztül, de azokon túlmutatva – olyan kérdéseket feszeget, amelyek egy férfit (s persze egy nőt is) foglalkoztathatnak, de amelyekről általában nem szokás, nem illik, sőt, tabu beszélni.
…A színpadon Téri Sándor személyében olyan férfit látunk, aki a verseket és prózai részleteket monológgá formálva minden szempontból kitárulkozik: bevallja legmélyebb érzéseit, hibáit, erényeit és fájdalmait, de főleg az ÖNZÉSÉT, amelynek ahhoz képest, hogy ki vagy mi felé irányul, számtalan válfaja létezik.

…Az önzés vezérelte életút stádiumainak felvázolásával Téri Szabó Lőrinc-estje folyamatos kérdésfelvetés is egyben: a néző elgondolkodhat, hogy ő mit tenne hasonló helyzetekben, milyen válaszokat adna, mennyire lenne egoista, s egyáltalán: be merné-e vallani magának, ahogy a költő bevallotta, a mérhetetlen önzését. A válaszokat mindenki magában kell, hogy megtalálja, annak a színművésznek a puritán díszletek közötti rendkívül erős jelenlétének köszönhetően, aki „csak” monologizál, ám ezzel a „csakkal” mindent elér, amit egy színész a színpadon elérhet.”

(részletek Gyürky Katalin “Az önzés árnyalatai” című kritikájából)

Az előadás ideje: 80 perc, szünet nélkül

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, az RS9 Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?