Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MEMENTÓ
Jászai Mari Színház, Népház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 224 értékelés alapján
  Leírás
Táncszínházi előadás a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékére

„2015 Magyarországon a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve volt. Hamar kiderült azonban, hogy ennyi idő kevés mindannak az átgondolásához és feltárásához, amit a hetven évvel ezelőtt megkezdett deportálássorozat és a szovjetrendszer táborvilága jelentett a Kárpát-medence magyarsága számára.”

 

(Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Mirák Katalin)

 

Az emlékévbe bekapcsolódva az Aranykert egyesület és a Duna Művészegyüttes különleges táncszínházi előadással készült. A táncelőadás egy olyan előadássorozat része kíván lenni, mely a vidéken illetve a határon túl élő magyarok számára is lehetőséget ad a kollektív emlékezésre, átélésre.

A néptánc technikán alapuló, kortárs hangulatú táncelőadást - mely helyenként tartalmaz a GULAG témához kapcsolódó irodalomból válogatott szövegeket is - a Duna Művészegyüttes táncosai jelenítik meg a színpadon.

 

Alkotók-előadók:

 

Jelmez és díszlettervező: Túri Erzsébet
Dramaturg: Hegedűs Sándor
Zene: Szokolai „Dongó” Balázs, Alexander Balanescu, Burány Béla
Fényterv és videó: Lendvai Károly
Hangosítás: Földes Gábor
Színpadmester: Kucsera Tibor

 

Előadja: Duna Művészegyüttes - Abonyi Rebeka, Barcza-Tóth Tímea, Bonifert Katalin, Bódi Dávid, Fehértóy Zsanett, Horváth Eszter, Kálmán Lilla, Kanozsai Ákos, Kenéz Enikő, Kriston Fruzsina, Kolumbán Norbert, Kuzma Péter, Lukács Tamás László, Mezei Balázs, Reszneki Virág, Soós Gyula András, Szabó Csaba, Szabó Tamás, Végh-Pozsár Kitti, Végh Tamás, Vinczéné Bednai Nikolett

Hangfelvételről közreműködik: Rohmann Ditta, Geröly, Tamás, Gáspár Álmos, Dél-alföldi szaxofonzenekar, Szokolay „Dongó” Balázs, Szent Efrém kórus
Produkciós vezető: Letenyei Gábor
Asszisztens: Bonifert Katalin

 

Rendező-koreográfus:Juhász Zsolt

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!