Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FACT - DOSZTOJEVSZKIJ: A FÉLKEGYELMŰ UNIVERSITATEA DE ARTĂ TEATRALĂ ŞI CINEMATOGRAFICĂ (ROMÁNIA)
Ódry Színpad - Padlás

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 1191 értékelés alapján
  Leírás
“A szépség fogja megmenteni a világot” – a híres mondás Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényének nem kevésbé híres főszereplőjétől, Miskin hercegtől származik.

Előadásunk a mű kortárs megközelítését nyújtja, tele színnel és energiával, ahol minden egyes karakter saját zavaros és törékeny élettörténetének főszereplőjévé válik. Szerelem, szenvedély, árulás, féltékenység, megbocsátás és szenvedés kuszaságában a fényt újra és újra áthatják az árnyak és a sötétség – mint Dosztojevszkij minden művében.

A színészek a XXI. század előadóművészei, akik mesteri szinten birtokolják a művészi kifejezés speciális módszereit. Kortárs értelmezésünk a különböző koncepciók közötti konfliktust helyi középpontba állítja, és kihangsúlyozza a regényt átszövő zavaros szerelmi történeteket. A drámai struktúra a paradox emberi érzelmekből, a komikus és tragikus események egymásba fonódásából fakad, valamint abból, hogy a néző magára ismer a színpadi figurákban.

A Dosztojevszkij által emlegetett világot megmentő szépség nem más, mint az emberi természet kiteljesedése a feltétlen szeretet szellemében. És még akkor is, ha e szeretetnek nem sikerül megnyugtatni a zaklatott lelkeket, “magja” termékeny talajba hullhat, és életeket változtathat meg. Éppen ezért döntött úgy a rendező, hogy nem határozza meg pontosan a cselekmény idejét és helyét, hanem a regényből kiválogatta azokat a NEHÉZ DÖNTÉSEKET, amelyeket a szereplőknek egyetemes élethelyzetekben kell meghozniuk.

A félkegyelmű a mai világ alapvető regénye, az előadás pedig a művészek azon vágyából született, hogy a világot a szépség felé vezessék.

Szereplők: Alexandru Făiniși, Kostas Mincu, Alexa Tofan, Alexandru Petcu, Ada Dumitru, Cozmin Dinu, Stama Alexandru, Marina Fluerașu, Alin Potop, Nicoleta Moscalenco, Victor Bădoi

Rendező: Bogdana Darie

Rendezőasszisztens és mozgás:  Drd. Romina Sehlanec
Fényterv: Gabriel Olteniceanu
Hang: Cristian Lupoae

Játékidő: 140 perc 1 szünettel

Az előadás a FACT – színház- és filmművészeti egyetemek nemzetközi fesztiválja – keretében valósul meg.

Figyelem, az előadás angol nyelvű felirattal tekinthető meg!

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!