Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HTMSZSZ17 MÜLLER PÉTER: SZEMENSZEDETT IGAZSÁG - CSÍKSZEREDA
Thália Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1326 értékelés alapján
  Leírás
Müller Péter: Szemenszedett igazság bűnügyi komédia Csíki Játékszín – Csíkszereda Önkormányzati Színháza - Határon Túli Magyar Színházak Szemléje 2017

  A drámát először 1966-ban láthatta a közönség budapesti ősbemutatóján, a Madách Kamaraszínházbeli produkció, a szerző bevallása szerint, csak a dráma jelentősen cenzúrázott verzióját vihette színre. 1978-1980 között olaszországi sikerszéria következett, a Szemenszedett igazságot harmincnégy olasz színház mutatta be két év leforgása alatt és ezzel egyidőben Argentínában és Bolíviában is műsorra tűzték. A bohózat műfaji kellékeit felvonultató darab abszurdba hajló, tragikomikus történetre épül, melynek alapötletét a szerző François Gayot de Pitaval világhírű bűneset-gyűjteményéből merítette.   Bresse városába új bíró érkezik. Hector Revalier feladata pontot tenni egy gyilkossági ügy végére. Az igazság oltárán elkötelezett új bíró számára a feladat első látásra egyszerűnek tűnik, noha elődei éppen eme bűntény felgöngyölítése közben őrültek meg vagy menekültek el a városból.   A drámát először 1966-ban láthatta a közönség budapesti ősbemutatóján, a Madách Kamaraszínházbeli produkció, a szerző bevallása szerint, csak a dráma jelentősen cenzúrázott verzióját vihette színre. 1978-1980 között olaszországi sikerszéria következett, a Szemenszedett igazságot harmincnégy olasz színház mutatta be két év leforgása alatt és ezzel egyidőben Argentínában és Bolíviában is műsorra tűzték. A bohózat műfaji kellékeit felvonultató darab abszurdba hajló, tragikomikus történetre épül, melynek alapötletét a szerző François Gayot de Pitaval világhírű bűneset-gyűjteményéből merítette.

Bresse városába új bíró érkezik. Hector Revalier feladata pontot tenni egy gyilkossági ügy végére. Az igazság oltárán elkötelezett új bíró számára a feladat első látásra egyszerűnek tűnik, noha elődei éppen eme bűntény felgöngyölítése közben őrültek meg vagy menekültek el a városból. - See more at: http://www.thalia.hu/index.php/main/program/szemenszedett-igazsag_3256#sthash.PU6vCNxG.dpuf
  Szereposztás
Hector Revalier, a bíró 
Puskás László 
Sophie, a felesége 
Dálnoky Csilla 
Sophie, a felesége 
Bokor Andrea 
Városkapitány 
Keresztes Szabolcs 
Auguste de Frillet, megyei főügyész 
Fülöp Zoltán 
Koch, törvényszéki írnok 
Kozma Attila 
Ossie Vauden, gazd 
Lőrincz András Ernő 
Vaudenné 
Zsigmond Éva Beáta 
Claude Morice, tűzoltóparancsnok 
Bende Sándor 
Anton Pin, besurranó tolvaj 
Pap Tibor 
Moulin, a kacér patkány tulajdonosa 
Fekete Bernadetta 
Joseph Vallet, téglaégető 
Kosztándi Zsolt 
Vallet-né, a felesége 
Szabó Enikő 
Patu, őrmester 
Vass Csaba 
Patkányfogóárus 
Bilibók Attila 
Idegen 
Giacomello Roberto 
Weber, tűzoltó 
Kiss Ernő 
Közreműködik 
Zaiba Anikó 
Közreműködik 
Orbán Levente 
  Stáblista
Rendező 
Parászka Miklós 
Író 
Müller Péter 
Díszlet 
Parászka Máté 
Jelmez 
Parászka Máté 
Zenei munkatárs 
Veress Albert 
Dramaturg 
Budaházi Attila 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!