Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VETÍTŐGÉP - FRISS MAGYAR FILMEK: DRIFTER
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
Ricsi megpróbálja valóra váltani gyerekkori álmát, versenyre szeretne kelni a helyi falusi rally-n egy szétesett, harmincéves BMW-vel. Ezzel szeretné elnyerni édesapja figyelmét, aki gyerekkorában elhagyta a családját. magyar-német dokumentumfilm, 71 perc (2014)

Ricsi az anyjával él egy meg nem nevezett vidéki kisvárosban, autószerelő-iskolába jár, de utálja a tanítást, és úgy általában nem tud beilleszkedni sehová, ahol szigorú rend van. Ricsi mindene a rallyzás, és minden pénzét egy autó megépítésébe öli. Ehhez barátaival hulladékfémet gyűjt, és időnként lop. Utóbbiért felfüggesztett börtönt kap, de a bajok már akkor elkezdődtek, amikor kiiratkozott az iskolából. Bár ért az autókhoz és van tehetsége a vezetéshez, csak rossz döntésekre képes, ugyanakkor közelebb kerül apjához, akit kisgyerekkora óta úgy hiányol. Hörcher Gábor rendező nem tolakodik a képbe kérdésekkel vagy a kamerával, ha úgy vesszük, hagyja, hogy hőse egyre lejjebb csússzon. Persze nincs tragédia, ez csupán a felnőtté válás, a rossz döntések és azok következményeinek megélése, amibe persze beleláthatjuk a vidéki Magyarország sorsát is, ha akarjuk. Legjobb Első Film Díja - IDFA, Amszterdami Nemzetközi Dok. Fesztivál 2014 Legjobb dokumentumfilm - Magyar Filmhét 2016 Dokumentumfilm Fődíj - Fünf Seen Filmfesztivál 2015 Zsűri Különdíja - goEast Filmfesztivál 2015 Zsűri Különdíja - Docs Against Gravity Filmfesztivál 2015 Zsűri Különdíja - East Silver Market 2015 A film készítése közben kapott nemzetközi díjak és elismerések: Robert Bosch Alapítvány Koprodukciós Fődíja - goEast Filmfesztivál 2011 DOCU Rough Cut Boutique Utómunka Díj - Szarajevó Filmfesztivál 2013 DOK.Incubator Hangutómunka Díj - DOK Leipzig 2014  
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!