Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ESCARGO HAJÓJA SZÍNHÁZI ÉS NEVELÉSI SZÖVETKEZET: SALLER
MU Színház - Stúdiószínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.3 / 10) - 507 értékelés alapján
  Leírás
„Csak egyet adtam én, egy pofonba még nem halt bele senki is!”

Úton, útfélen az erőszakba botlunk. Kisgyerekét szitokszavakkal illető anyukákba, összevert hajléktalanokba, szélsőséges politikai ideákat hirdető elkeseredett és becsapott emberekbe. Emberekbe, akik nem gondolják végig szavaik erejét, tetteik utólagos következményeit. Életünk megszokott és legalizált válasza az erőszak. Magánéletünk része: „Pénz számolva, asszony verve jó!”, „Megeszed, vagy lenyomom a torkodon!”, „Egy pofonba még nem hal bele az a gyerek!”.  Vajon ezek a mondatok befolyásolják gyermekeink gondolkodását, vagy nincs benne semmi kivetni való?

Az előadás légköre a túlfeszült és a humoros hangulatok között imbolyog. A kifejezéstelen térben melyben játszódik minden hang és minden mozdulat erőteljessé válik. A darab drámai hangvételét a felhasznált prózai szövegek erősítik. Borbély Szilárd zsigerekre ható borzalmas leírásai, Háy János hétköznapi drámája és a Monty Pythontól kölcsönzött abszurd humor adja az előadás ironikus és egyben húsba markoló stílusát. Azt a keserédes stílust mellyel igyekszik ítéletmentesen beszélni az értelmetlen és mindennapos erőszakról.

Az Apolló kulturális Egyesület 2001-ben alakult, kultúraszervező és színházalkotói célokkal. Az elmúlt 15 év alatt a Dél-Dunántúli régió egyik meghatározó amatőr színházi, művészeti nevelési és közösségfejlesztési pontjává nőtte ki magát. Az egyesület, mostanra három intézmény fenntartójaként működik, köztük az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet – alternatív, ifjúsági és felnőtt színházzal foglalkozó függetlenszínházi intézmény.
Feladatai: diák és amatőrszínházi előadások, színházi nevelési programok létrehozása, tehetséggondozás, befogadó színház.

Színész,-drámatanárok: Komlóczi Zoltán, Cseri Hanna, Várkonyi Dániel
Rendező: Tölgyfa Gergely
Foglalkozás vezetője: Algharati Amir

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jött létre.

  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
XI., Körösy József u. 17. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!