Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MOCSÁRI KÁROLY ÉS BALÁZS JÁNOS ZONGORAESTJE / BTF 2017
Pesti Vigadó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Romantikus keringők két zongorán Mocsári Károly és Balázs János zongoraestje

  Csajkovszkij: Virágkeringő a Diótörő-szvitből – Kocsis Zoltán átirata Dohnányi: Keringő-szvit (Suite en valse), op. 39 szünet Rachmaninov: 2. szvit – Valse. Presto, op 17 Rachmaninov: Szimfonikus táncok – Andante con moto (Tempo di Valse), op. 45 Norbert Glanzberg: Di Bobe gedenkt ir ershtn Bal (Grandma recalls her first ball) Norbert Glanzberg: Invitation à la valse A keringő immár kétszáz éve – Schuberttől, Chopinen, Richard Strausson át Sosztakovicsig – nem csak egy tánc. Közvetíthet egy életérzést, nosztalgikus hangulatokat, összetett emberi helyzeteket vagy akár egy egész történetet. S hogy milyen sok arca van e táncnak, arra a két kiváló pianista, Mocsári Károly és Balázs János kétzongorás estje az ékes bizonyíték. A műsorukban a kecses, az elegáns, a játékos és a sodró lendületű keringők mellett a kalandos sorsú – az osztrák-magyar monarchia területén született, majd Franciaországban otthonra találó – Norbert Glanzberg (1910-2001) két műve is elhangzik. Glanzberg rendkívül sokoldalú művész volt, filmzene- és dal-szerzőként is világhírűvé vált, mások mellett Édith Piaf és Yves Montand számára is írt dalokat. Zeneszerzői világára olyan kortársai hatottak, mint Alban Berg, Bartók Béla vagy Django Reinhardt  
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?