Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÚZSÁK CSÖNDJE–MÚZSÁK HANGJA • 4.4 / BTF 2017
Pesti Vigadó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Zene az I. világháború árnyékában

Stravinsky: Trois piéces

Elgar: Une voix dans le désert, op. 77

Fauré: 1. szonáta csellóra és zongorára

Debussy: Szonáta hegedűre és zongorára

Kodály: Szerenád

Inter arma silent Musae? Valóban hallgatnak háború idején a múzsák? Az amerikai történész és diplomata, George F. Kennan a 20. század „nagy megtermékenyítő katasztrófájának” nevezte az első világháborút. Vajon a zenetörténet számára is katasztrófának minősült ez a korszak?

A négykoncertes, kétnapos sorozat a Classicus Ensemble és művész barátaik tolmácsolásában kamarazenei műveken keresztül mutatja be az első világháború hatását a kor klasszikus zenéjére.

Az ebben az időszakban jelentős fellendülést mutató kamarazenei műfaj története is összefügg a háborúval, hiszen a sorozások következtében Párizsban egyetlen zenekar se tudott teljes létszámmal működni, így olyan szerzők, mint például Debussy és Fauré figyelme a kamarazene felé fordult.

Közreműködik: Vörös Szilvia [2] – ének, Dóczi Áron [5], Rácz József [5], Zalai Antal [4] – hegedű, Bársony Péter [2, 5] – brácsa, Újházy Gyöngyi [2], Zétényi Tamás [3] – cselló, Balog József [4], Fülei Balázs [3] – zongora, Classicus Quartet [1, 2] A kvartett tagjai: Rácz József, Baksai Réka – hegedű, Tornyai Péter – brácsa, Zétényi Tamás – cselló   A Classicus Ensemble-lal közös program.

 

 

 

  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?