Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÚZSÁK CSÖNDJE–MÚZSÁK HANGJA • 4.3 / BTF 2017
Pesti Vigadó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Zene az I. világháború árnyékában

Kodály: 2. vonósnégyes, op. 10

Debussy: Szonáta fuvolára, brácsára és hárfára

Janáček: Szonáta hegedűre és zongorára

Stravinsky: A katona története – trióra írt verzió

A négykoncertes, kétnapos sorozat a Classicus Ensemble és művész barátaik tolmácsolásában kamarazenei műveken keresztül mutatja be az első világháború hatását a kor klasszikus zenéjére.

Az ebben az időszakban jelentős fellendülést mutató kamarazenei műfaj története is összefügg a háborúval, hiszen a sorozások következtében Párizsban egyetlen zenekar se tudott teljes létszámmal működni, ezért számos zeneszerző, így például Debussy figyelme is a kamarazene felé fordult.

Kiemelt szerepet kapnak a koncertsorozatban Kodály Zoltán kamarazenei művei. Kodály egyik legaktívabb zeneszerzői korszaka (1909–1920) – amikor szinte kizárólag kamarazenét komponált – részben erre az időszakra esett. Az utókor ennek az alkotói korszaknak a munkáit tartja Kodály legsikerültebb műveinek.

Közreműködik: Kállai Ernő [3], Pintér Dávid [4] – hegedű, Bársony Péter [2] – brácsa, Bíró Zsófia [2] – fuvola, Rumy Balázs [4] – klarinét, Razvaljajeva Anasztázia [2] – hárfa, Fülei Balázs [3, 4] – zongora, Classicus Quartet [1] A kvartett tagjai: Rácz József, Baksai Réka – hegedű, Tornyai Péter – brácsa, Zétényi Tamás – cselló   A Classicus Ensemble-lal közös program.

 

 

 

  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?