Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÚZSÁK CSÖNDJE–MÚZSÁK HANGJA • 4.2 / BTF 2017
Pesti Vigadó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Zene az I. világháború árnyékában

Elgar: Kvintett

Kodály: Dalok – válogatás az 1915–1918 között keletkezett művekből

Ravel: Trió

Inter arma silent Musae? Valóban hallgattak a háború idején a múzsák? Az amerikai történész és diplomata, George F. Kennan a 20. század „nagy megtermékenyítő katasztrófájának” nevezte az első világháborút. Vajon a zenetörténet számára is katasztrófának minősült ez a korszak?

A négykoncertes, kétnapos sorozat a Classicus Ensemble és művész barátaik tolmácsolásában kamarazenei műveken keresztül mutatja be az első világháború hatását a kor klasszikus zenéjére.

A száz éve zajlott „Nagy Háború” az egész Európát átrajzoló véres harcok mellett jelentős nyomot hagyott a közgondolkodásban és a kulturális életben is. A kor művészei a legtöbb esetben – a döntő többséghez hasonlóan – kezdetben lelkesedtek a kitörő háborúért, ezt azonban hamar a kétségbeesés és a gyász váltotta fel.

Közreműködik: Vörös Szilvia [2] – ének, Zalai Antal [3] – hegedű, Zétényi Tamás [3] – cselló, Balog József [2, 3], Fejérvári Zoltán [1] – zongora, Rondo Quartet [1] A kvartett tagjai: Dóczi Áron, Pintér Dávid – hegedű, Tornyai Péter – brácsa, Ujházi Gyöngyi – cselló   A Classicus Ensemble-lal közös program.

 

 

 

  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?