Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KDF - MI A PÁLYA, MAGYAR DRÁMA? 2. BENEDEK ALBERT: RÁTENYÉR, RENDEZŐ: TÁRNOKI MÁRK
Ódry Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 1191 értékelés alapján
  Leírás
Folytatódik a Kortárs Drámafesztivál felolvasószínházi programja.

Benedek Albert: Rátenyér „Ez a város nem csak lesz, de volt is!” Rátenyéren – történetünk helyszínén – nem épült meg időben a két forgalmi sávú elkerülő út, mert a vezetés elköltötte a pályázati pénzeket. A központból szankció várható: elveszik a városi státuszt, és Rátenyérből újra nagyközség lesz. Ezt a szégyent szeretné elkerülni a polgármester, ezért alternatív megoldást dolgoz ki: lerövidíti az utat a helyi temetőn keresztül. Hogy a jogos felháborodást elkerülje, az ottani halottakból történelmi legendát gyárt, és újratemetteti őket. Mindeközben a városról is „kiderül” 1000 éves, eddig eltitkolt múltja. A múltteremtés azonban túl jól sikerül, és az irányítás szép lassan kicsúszik a polgármester és csapata kezéből. A szomszéd községek követelőzőivel, az egymás után feltűnő spirituális csodákkal és a Tatár Tudományos Akadémia legbölcsebb tagjaival már nem lehet mit kezdeni. A helyzetet végül a fővárosból kénytelenek megoldani, és nem más veszi kezébe az ügyet, mint Az, akiről nem beszélünk… Felolvassák:  Lakatos Dorina, Boros Ádám, Borsi-Balogh Máté, Rábavölgyi Tamás, Szalai Ádám, Varga Bence A rendező munkatársa: Kukk Zsófi Rendező: Tárnoki Márk A szerzőről:
  "Sokáig a Nagy művet akartam megírni - emiatt nem írtam semmit. Aztán jött Zalaegerszeg, 2007: A zebrán mentem át, mikor kitaláltam, hogy egy színdarab lesz a Nagy mű, egy vígjáték. Megírtam. Még pályázati pénzt is nyertem a színpadi megvalósításra, de rosszkor utalták, és én az egész összeget elnyaraltam. A tartozást édesanyám fizette vissza, a darab azóta is a fiókban van. Pár évente előszedem, kijavítom. Egyszer kész lesz, és az lesz életem fő műve. Addig meg írom a többit. A Rátenyér az egyik ezek közül: nagyjából egy internet kávézóban írtam. Száz forintot fizettem óránként, körülöttem World of Warcraftoztak, vagy pornót néztek. Imádtam. Szeretek hülyéskedni. Ha nem hülyéskednék, valószínűleg sírnék. Nevetni jobb. Rátenyér: A kevesebb több... de a nagyon sok még több. Munkáim: Grand Zentral Vest 2013 Rátenyér 2014-2015 DeGeneráció 2015 KoMod Színház Mephistoland 2016 – Társszerzőként Dömötör Andrással és Laboda Kornéllal Elvis, Oltár, Miami 2016 – Fordítás, átdolgozás"
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!