Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KORTÁRS DRÁMAFESZTIVÁL - AZ ESET - A NAGYVÁRADI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ ELŐADÁSA
Ódry Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 1191 értékelés alapján
  Leírás
Szíjártó Tímea Aletta: Az eset Szigligeti Színház, Nagyvárad

Alkotók A  nő - Ababi Csilla A férfi - Kocsis Gyula Mama - Csíky Ibolya Pista - Dimény Levente B1 - Szabó Eduárd B2 - Brugós Sándor Csaba B3 - Beczásy Áron mv. A boldog nő - Fodor Réka A savanyú nő - Kovács Enikő A halkszavú nő - Firtos Edit A főnöknő - Gajai Ágnes A jelentéktelen nő - Kerekes Dalma A ződ kocsis - Kiss Csaba A doktor - Fábián Enikő A nővérke - Iván Enikő Kitty A titkárnő - Pitz Melinda A közjegyző - Dobos Imre Cselló - Bianca-Daniela Popovici Ének - Balogh Zsuzsanna Eszter   Ügyelő: Vajda Zoltán Súgó: Tentea Katalin Zeneszerző: Bakk- Dávid László Koreográfus: Györfi Csaba Rendező: Sardar Tagirovsky Bemutató: 2015. szeptember 21. KIK?A Kazanyban született Magyarországon élőSardar Tagirovskyegyszerre színész, bábjátékos és rendező. A fiatal alkotó kora ellenére már számos helyen, Rómától Marosvásárhelyig képezte magát, új színt hoz a hazai rendezői generáció formanyelvébe, felfogásába. MIT? Mekkora figyelmet kap egy eset, azon kívül, hogy olvasunk vagy hallunk róla? Hány eset játszódik le a hétköznapokban, ami hirtelen mindent megváltoztat? Egyáltalán, mi az, hogy eset? Tagirovsky Az eset című előadásában a szereplők szürke mindennapjaikban a boldogulást keresik, de nem nagyon jutnak egyről a kettőre. A reményvesztettség drámája kerül színre, melynek alakjai kétségbeesetten keresik a lehetőséget, hogy megszabaduljanak az őket fojtogató nyomortól. Sikerül-e? Ez az előadás tétje. Az előadás Szíjártó Tímea Aletta fiatal drámaírónő díjnyertes műve alapján készült. Miért félünk szembesülni vágyainkkal és miért félünk képviselni azokat a családban, a munkahelyen, a világban? Tetten érhetünk-e színész és néző között létrejövő emberi pillanatokat? Vagy csak egy eset marad az egész, amit színháznak hívunk? Az eset több mint egy eset. MIÉRT? Atomjaira hullott társadalmat, neveze­tesen egy tipikus kelet-európai falut mutat az előadás, ahol mindenki vesztes, ahol a rendszer természete szerint ember embernek farkasa. Mégis van némi szikrája a reménynek, két ember között, akik eb­ben a közegben is képesek valami csoda folytán egymást szeretni. A tragédia persze törvényszerűen velük történik meg. Sardar Tagirovsky rendezésében a társulat mégis még ebből a sztoriból is egy életigenlő balladát épített, ahol bár a történet szerint semminek nem lehet örülni, hiszen mindaz, ami van, nem lehet hiába. A játék, miként a világ és az emberi élni akarás is nemcsak elmesélhető történetet mutat be, hanem minden józanságot nélkülözve megannyi érzetet is elénk tár.
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!