Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES - NÁSZTÁNC / HAGYOMÁNYOK HÁZA
MOM Kulturális Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.4 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
NÁSZTÁNC - Nagy László Menyegző című verse alapján

„Két emberi csillag, összeesküdve örökre a jóra, igazra.”

„Ha ki kéne választanom azt az előadást, amelyik legjobban jellemző az ezredforduló évtizedeinek magyar színpadi néptáncművészetére, a Násztánc az esélyesek között lenne.” 

 

(Kutszegi Csaba, Tánckritika.hu)

 

Mű a romlás és rombolás ellen, minden visszahúzó erő ellen, az ifjúságért.

Az előadás Nagy László Menyegző című versére támaszkodva mutatja be az esküvői szertartás utáni eseményeket, a lakodalmi forgatagot, illetve az immár párrá forrott két fiatalt. Ám az ifjú pár olyan lakodalom részesévé válik, amely nem a szent és nagy hagyománynak, az élet újrakezdésének a folyamatába illeszkedik, hanem annak látványos és drasztikus ellentéte. Az esküvő, a szent ünnep itt a tánc forgatagában önmaga ellentétébe csap át: rossz erkölcseink gyorsan megmutatkoznak, az életek sorra aláhullnak. Ezen csak a szoborrá dermedt fenséges nászpár szimbóluma és közös, tiszta duettje segíthet.

 

Közreműködnek:

a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara,

meghívott zenész: Bősze Tamás

    Menyasszony: Németh Eszter Vőlegény: Farkas Máté Örömanya: Herczku Ágnes mv. / Enyedi Ágnes mv. Vőfély: Hetényi Milán     Zeneszerzők:                          Borbély Mihály, Sipos Mihály Koreográfusok: Bakó Tamás, Farkas Zoltán „Batyu” Jelmeztervezők: Tóth Ildikó   Németh Anikó (az örömanya ruhája)
Díszlettervező: 
Molnár Zsuzsa Dramaturg:  Oláh-Fenyvesi Judit     Rendező-koreográfus: Farkas Zoltán „Batyu”     A bemutató a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósult meg.         Zenekarvezető: Radics Ferenc Tánckarvezető:  Kökény Richárd Tánckari asszisztensek: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Ágfalvi György     Művészeti vezető: Pál István Szalonna Együttesvezető: Mihályi Gábor

 

 

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyed mobilon vagy kinyomtatva is bemutathatod!
  Cím
  Hogy tetszett?