Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ŐRÜLETEK TORNYA
Csokonai Művelődési Központ - Csokonai Művelődési Ház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(8.2 / 10) - 5 értékelés alapján
  Leírás
Shakespeare Tévedések vígjátékának mai változata.
Vígjáték két felvonásban
Időtartam: 120 perc

"Moravetz Levente briliáns humorú darabja, az Őrületek tornya tulajdonképpen Shakespeare Tévedések vígjátékának a mai magyar változata ugyanazokkal a szerepcserékkel, és félreértésekkel. Két óra önfeledt nevetésre és kiváló színészi teljesítményekre számíthatunk Háda János rendezésében.

Adottak az elcserélt ikrek, akik egy toronyházba kerülnek, és óhatatlanul összetévesztik őket. Adott aközépkorúházaspár, akik arra készülnek, hogy megcsalják egymást, akár egy liftben is. És ráadásul a nagy kavarodásban még egy csecsemő is eltűnik, de ez is csak félreértés. Hogy a félreértések özönét nyomon tudjuk követni ebben a hasizmot próbáló káoszban, segítségünkre siet a mindent véleményező házmester, aki kibogozza a szálakat.

Háda János a kicsapongó férjet, míg a csalfa feleséget Mérai Katalin alakítja, mindketten a tőlük megszokott profizmussal. Szabó Mátét két szerepben remekel, nőcsábász macsóként és a saját neméhez vonzódó úriemberként; Suhajda Dániel a fiútestvér kettős karakterét alakítja. Nemcsak a feleség sajátos karakter, Végh Judit  az undok, de szeretetre vágyó csinibaba, Laurinyecz Réka a kelekótya, harsány, ügyetlen és kotnyeles szomszédasszony, és Zakariás Éva, a csak a biznisszel törődő elegáns dáma sem egyszerűek. Hogy teljes legyen a káosz, a toronyházban még két zsaru is megjelenik Juhász György és Bordás Mihály személyében."

  Szereposztás
Ignác, a férj 
Háda János 
Anita, a feleség 
Mérai Kata 
Csuka Csaba 
Szabó Máté 
Csuka Attila 
Suhajda Dániel 
Zsófi, a szomszédasszony 
Laurinyecz Réka 
Klára, az ingatlanügynök 
Zakariás Éva 
Rendőr tizedes 
Juhász György 
  Stáblista
Csuka Edit 
Bálizs Anett 
Rendező 
Háda János 
Író 
Moravetz Levente 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1153, Eötvös utca 64-66. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?