Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ED NEUMEISTER ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA
Marczibányi Téri Művelődési Központ - Marczi -Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 497 értékelés alapján
  Leírás
ED NEUMEISTER (USA) ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA KONCERTJE

Ed Neumeister zenei karrierje meseszerűen kezdődött. Öt éves korában a házuk padlásán megtalálta édesapja régi trombitáját és azonnal a hangszer szerelmese lett. Egy rövid időre – talán az akkor divatba jövő blues miatt – harmonikára váltott. Nagyon hiányzott neki édesapja hangszere, ezért mégis a rézfúvós mellett döntött. Zenetanára hatására váltott harsonára, amiben megtalálta önkifejezésének legjobb instrumentumát.
A Budapest Jazz Orchestraval közös koncertjükön a jazzirodalom remekművei lesznek hallhatók, Ed Neumeister hangszerelésében, valamint belehallgathatunk utánozhatatlanul zseniális harsona játékába is. ED NEUMEISTER
Fiatal korát leginkább hippiként egy kisbuszban élve töltötte. A vietnami háború behívója elől Európába szökött, ahol főként Amsterdamban és Párizsban kereste a jazz és a big band muzsika európai vonulatait. Vacsoráért játszott bárokban, klubokban.
Később Braziliában és Indiában is kutatta a tradicionális zenét, amit be is épített későbbi dalaiba, albumaiba.
Zeneszerzői munkásságára első sorban Charlie Parker, Miles Davis, és John Coltrane lemezei voltak hatással. Zenei rendezője volt olyan rock’n’roll sztárok lemezeinek mint Chuck Berry vagy Chubby Checker
A jelenleg Ausztriában élő, kiemelkedő jazz zenész-komponistával a Budapest Jazz Orchestra már több ízben dolgozott együtt. Az együttműködés évek óta tart, koncerteztek többek között 2010-ben a bécsi Porgy and Bess Jazz Clubban, ahol a zenekart Ed Neumeister vezényelte, de felléptek a balatonboglári Jazz és a Bor Fesztiválján is. Utolsó közös koncertjük 2013 januárjában volt Budapesten, hatalmas sikerrel.
A világhírű zenész a Grazi Egyetem harsonatanára, a Vanguard Jazz Orchestra hangszerelője és zeneszerzője, a Michel Camilo New York Band és a New York Trombone Quartet harsonása. Olyan legendás big bandekben játszott, mint a Duke Ellington Orchestra, Lionel Hampton, Buddy Rich, Gerry Mulligan Big Band, Mel Lewis Jazz Orchestra.
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1022, Marczibányi tér 5/a Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?