Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
QUIXOTE - MISKOLCI BALETT - SISSI ŐSZI TÁNCHÉT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(5 / 10) - 1 értékelés alapján
  Leírás
Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben.

Quixote
A Miskolci Balett előadása táncjáték a búsképű lovagról Miguel de Cervantes főhőséről, az elmés-nemes Don Quijotéról mindenki hallott már: ő a búsképű lovag, aki kalandokra vágyva járja a spanyol vidéket, oldalán hűséges szolgájával, Sancho Panzával, aki jóban-rosszban kitart mellette. Cervantes hőse máshogyan látja a világot: harcot vív szélmalmokkal, rosszlányokat dámáknak néz, lovaggá ütik egy kocsmában, megküzd a Tükörlovaggal. Kalandjai mulatságosak, mégis szívszorítóak, ugyanis korunk embere is szeret álmodozni, elvágyódni, mi is szenvedünk, amikor az álmaink cserbenhagynak minket – és nem könnyű az út, amely az őrületből a kijózanodásig vezet. Quixote – Lukács Ádám | Sancho – Fűzi Attila
Aldonza – Mohai Cintia | Dulcinea – Bányai Mirjam
Marcela – Kovalszki Boglárka | Grisostomo – Bolla Dániel
Úrhölgy – Kocsis Andrea | Tükörlovag – Dragos Dániel
Papok – Dávid Patrik, Márton Richárd János
Teremőrök – Kocsis Andrea, Bolla Dániel, Márton Richárd János
Öszvérhajcsárok – Dragos Dániel, Bolla Dániel, Dávid Patrik Díszlet-jelmeztervező: Bozóki Mara | Dramaturg: Cseh Dávid
Animáció: Hajdufi Péter | Világítás: Dragos Dániel
Zene: Bernart De Ventadorn, Dimitrij Sosztakovics, John Zorn, Johann Sebastian Bach, Richard Strauss, Halász Gábor | Zenei munkatárs: Balázs Dacskó Bence
Ügyelő: Varga Renáta | Asszisztens: Füzi Attila Koreográfus-rendező: Kozma Attila A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozata több évtizede egyre igényesebb, klasszikus és kortárs táncszínházi produkciókat hoz létre. A Miskolci Balett jelenlegi formájában 2013. április 28-án, a tánc világnapjának előestéjén alakult meg Kozma Attila tagozatvezető szakmai irányításával.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?