1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
MU TERMINÁL A EST, 2016 - PROVING GROUND; HOFFMANN ADRIENN: CSEND
MU Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.4 / 10
633 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
MU Terminál A Est 2016 Proving Ground BEMUTATÓ Hoffmann Adrienn: Csend

Kísérleti terep az a hely, ahol… nem ítélkeznek, ítélkezem. ...magam és más is lehetek. ...véletlenül is eleshetek. ...lehet rossz napom, mert az is jó…az a hely, ahol; szabad, lehetséges, biztonságos HIBÁZNI….a figyelem a fókusz irányán van….ahol önmagad LEGYŐZNI akarásának kényszere helyett megtanulod ELFOGADNI az általad HIBÁnak vélt tulajdonságaidat, szokásaidat, az ezekből levont tanulságok pedig integrálódhatnak benned…csoportos „önmunka” zajlik…bizonyítani, megfelelni tilos, ellenben SÍRNI szabad…a kísérleti terep az a hely, ahol.. -szükség van az őszinte énemre…tapasztalok és tanulok…a teljes figyelmemmel kell részt vennem, ha ki akarom használni a lehetőségeket…a hibák a folyamat alkotóelemei…biztonságban érezhetem magam…

A MU Terminál első olyan kísérleti bemutatója, amely új társulati, képzési szerkezetben jön létre. A fiatal fellépők, az előadóművészet különböző területeiről érkeztek hozzánk. A vegyes szerkezetű csoport most arra tesz kísérletet, hogy tudásuk, kreativitásuk legjavát összeadva egy izgalmas, közös színpadi létezést (előadást) hozzon létre.
Gergye Krisztián és Fejes Ádám az utóbbi években számos kísérleti előadás keretében kutatta a kortárs tánc XXI. századi érvényes megmutatkozási formáit. Ezen tapasztalatokból is építkezve Fejes Ádám és Gergye Krisztián közös együttműködésben, a MU Terminál oktatói és műhelymunkai tevékenységét egy új, kísérleti perspektívába tolja, amelynek középpontjában az egyén áll.
A Gergyére jellemző műfaji sokszínűségnek (színház, performansz, kortárs tánc) köszönhetően, az emberi test, a táncos, az előadó mindig olyan kiélezett színpadi helyzetben találja magát, amelyben mind a fizikumát, mind a szellemét, sőt a legtitkosabb lelki rezdüléseit is latba kell vetnie ahhoz, hogy kiprovokálhassa a valódi, értelmesnek tűnő határátlépések lehetőségeit.
Az ilyen revelatív tapasztalások révén a színpadi jelenlét, a performatív megnyilvánulás, a mozgás és a tánc hitelét keressük, ami az ember önmagára és a világra irányuló reflektivitását és önismeretét élezi. Mert minden egyes színpadi megnyilvánulás, legyen az tánc, vagy színészet, téttel bíró kommunikáció, amiben nem szerencsés dadogni, sem mellébeszélni.

Alkotók/Előadók:
Bankó Bence, Baricz Xénia, Fodor Gábor, Földesi Ágnes, Gyepes Bianka, Hajtó Janka, Kovács Kinga,
Oberczián Kinga

- SZÜNET -

Hoffmann Adrienn:
Csend
FELÚJÍTÁS

 „A minden résztvevőjével a MU Terminálhoz kötődő est ezúttal is a táncműhelyben folyó színvonalas alkotómunka ékes bizonyítéka, ráadásul arról is tanúskodik, hogy a képzés során elsajátítható tudás nemcsak táncosként, hanem koreográfusként is biztos alapot jelent.”
Vajdai Veronika

 „A cím ez esetben tulajdonképpen a hiányt jelöli, hiszen a lírai téma keltette asszociációkkal ellentétben a
produkció a koncertek és diszkók harsány világát tárja közönsége elé, a közhelyeket gondosan kerülve. A villódzó színes fényekkel és füsttel megteremtett buli hangulattól ugyanis igencsak elüt a komor arcú diszkó dívák kimért, szinte robotszerűen szabályos mozgása, amely olykor – míg a táncosok a dalok szövegét tátogják – katonás egyhelyben állásba fullad, de nem nélkülözi az erotikus mozdulatokat sem.
Majd a kéz gesztusaival dolgozó részletgazdag szólójával Barabás Anita kiválik az egyenruhaszerű jelmezükkel a sci-fiket idéző alakok tömegéből, és eztán a látványvilágot egyre inkább a 21. század fiataljainak fantáziavilágát benépesítő lények kezdik uralni: a terpesztő pózzal megidézett óriáspók(asszony)ok, a kezeik közt energiagömböket gyúró hősök; a háttérfalra pedig Ruzsom Mátyás actionman figurára hasonlító árnyéka vetül. Sőt egy lassú szám apropóján még az általa vezényelt görnyedt hátú zombik megmosolyogtató andalgása is belekerül a koreográfiába.”
Vajdai Veronika

Előadók: MU Terminál táncművészei

Helyszín

MU Színház
Budapest, XI., Körösy József u. 17.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!