Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MUZSIKUSOK MUZSIKÁSOK SOROZAT III. ( CONCERTO BUDAPEST MUZSIKÁS EGYÜTTES )
Pesti Vigadó - Pesti Vigadó - Díszterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.8 / 10) - 6 értékelés alapján
  Leírás
Könnyen tetten érhető, hogy a népzene és a klasszikus zene nagyjainknál milyen gyakran egybekapcsolódott. A XX. századi nagy magyar zeneszerzők, Bartók, Kodály és követőik munkásságában a népzenének mindig elsőrendű, kiemelt szerepe van. Idővel azonban a kettő sajnálatos módon szétvált, és csak külön-külön létezett.

A Muzsikás és a Keller Quartet évtizedek óta igyekszik újra összefércelni a szétszakadt szálakat. Ennek a missziónak a folytatását tükrözi a Muzsikusok Muzsikások sorozat utolsó állomása is. A koncerten Bartók és Kodály művek, és a hátterüket képező gyűjtések kapcsolódnak össze. A központban a Páva-dallam van, amely különleges összefonódást tükröz a magyar lelkülettel. Ez ugyanis egy ereszkedő dallam, „kvintváltó”, azaz az első két sort nagyjából megismétli a harmadik és a negyedik sor, hangsora pedig nagyjából a pentaton. Ennek különlegessége, hogy ahol magyarul beszélnek, ott mindenhol vannak ilyen dallamok, ám ahol ismeretlen a magyar szó, ott nincsenek! Talán nem véletlen, hogy annyiszor előfordul nagyjaink műveiben.
A koncert vendégei Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes, Tóth Ildikó „Fecske” nétáncművész és Farkas Zoltán „Batyu” Harangozó-, Bartók Béla díjas néptáncművész lesznek.

Műsor:

Kodály: Háry Intermezzo
Kodály: Marosszéki táncok 
Moldvai ballada, Gergelytánc
Bartók: Magyar Parasztdalok I.-II. 
Kodály: Fölszállott a páva
Dohnányi: Ruralia Hungarica, II. 
Bartók: Erdélyi táncok I.-II.
Gyimesi két gardonnal 
Bartók: Tánc-szvit V.-VI.
Muzsikás: A Kállai kettős dallamai 
Petrás Mária: Ballada
Bartók: Román népi táncok

  Stáblista
Karmester 
Hamar Zsolt 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?