Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PÓDIUMBESZÉLGETÉS SOROZAT: 56 FERENCVÁROSBAN REGISZTÁCIÓ KÖTELES
Pinceszínház - Gershwin-terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 831 értékelés alapján
  Leírás
A három alkalomból álló beszélgetéssorozat során a 60 évvel ezelőtti eseményeket elevenítjük fel ferencvárosi nézőpontból, szemtanú, történész, író és színművész közreműködéssel, nemcsak ferencvárosiaknak.

Második alkalommal a forradalom ferencvárosi vonatkozásairól beszélgetünk október 22-én szombaton, délután 15.00 órától. Az 1956-os szabadságharc és forradalom idején a fegyveres felkelők egyik központi harctere Budapest IX. kerülete volt. Ferencváros terei, utcái mind ismert 56-os helyszínek. Az átmeneti harci siker döntő mértékben a környező VIII. és IX. kerületi civil harcosok kitartásának eredménye volt. Kik voltak a hősök, hol és hogyan harcoltak a nemzeti összefogás napjaiban a zsarnoki kommunista rendszer és a hatalmas szovjet túlerővel szemben? Milyen események vezettek a forradalom kitöréséhez? Mi lett a forradalom és a gyilkos megtorlás máig ható következménye? Időpontok: 2016. október 22. 15 óra 56’ Ferencvárosban 2016. november 4. 15 óra A megtorlás időszaka és következményei Meghívott vendégek: Erős Kinga, a Magyar Írószövetség titkára, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő-író, Tallián Mariann színművész-hegedűs, Salamon Konrád történész, Pelcz József ferencvárosi szemtanú, Gönczi Ambrus a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője Moderátor és sorozatszerkesztő: dr. Lázár Balázs, a Pinceszínház irodalmi referense Előadásaink az 1956-os Emlékbizottság támogatásával A magyar szabadság éve elnevezésű programsorozat keretében valósulnak meg. A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges az erika.szegedi@pinceszinhaz.hu email címen!      
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott elektronikus utalványt mutasd be a pénztárban mobilon vagy kinyomtatva - így fogod megkapni a jegyed.
  Cím
  Hogy tetszett?