Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAPESTI BEMUTATÓ MOZDULATLAN LEGENDÁK
MÜPA - Müpa – Fesztivál Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9.9 / 10) - 7 értékelés alapján
  Leírás
Mozdulatlan legendák Alba Régia Táncegyüttes Egy nem mindennapi utazásra invitáljuk Önöket, ahol régmúlt korok izgalmas pillanatait élhetik át az Alba Regia Táncegyüttessel.

Szent István, Mátyás király, Mujkó, Varkocs György, Petőfi. Ki ne ismerné a királyi város nevezetes alakjainak szobrait.
Az utca embere séta közben nem is sejti, hogy e köztéri alkotások milyen szorosan kapcsolódnak Székesfehérvár történelmi múltjához, továbbá ezek a szobrok az általuk megidézett korszakokat képviselve kiváló témául szolgálnak arra, hogy az egyetemes európai tánctörténet és a magyar paraszti tánchagyomány szorosan összefüggő kapcsolatait bemutathassuk Szent Istvántól napjainkig.

A magyarság néptánca az összeurópai történelmi tánckultúra lenyomata. A magyar parasztság néptánc-hagyománya tovább éltette a reneszánsz udvarok előkelő vonulós táncait épp úgy, mint az ugrós jellegűeket az erdélyi legényesekben.
Eszközös - pásztortáncaink minden bizonnyal a 16-17. század vitézeinek fegyvertáncaiból alakultak ki. Nemzeti táncaink – a csárdás és a verbunk - a reformkori báltermekben a nemesség szórakozását szolgálták, míg a falusi parasztság körében a csárdákban váltak egyre népszerűbbé. Tudták, hogy az éneklés blokkolja a félelemérzetet? Ezért meneteltek a katonák zenével, énekelve a csatatérre. Műsorunkban bepillantást nyerhetnek a nagy háborúk katonáinak életébe, a rukkolástól, a csatatér borzalmáig, majd hallhatják, hogyan éneklik egymás dallamait magyarok, svábok, rácok a békés együttélés jegyében.
Azt reméljük, hogy ez a táncjáték nem csak a székesfehérváriak szívét dobogtatja majd meg, hanem felkelti mindazoknak az érdeklődését, akik a magyarságunk történetének jeles pillanatait szeretnék megismerni a tánc segítségével.
  Tánckar: Alba Regia Táncegyüttes
Zeneszerző: Szirtes Edina ”Mókus”
Zenei rendező: Cserta Balázs
Animáció: a Studimax stúdió jóvoltából Fülöp Zsolt és Sramek   
Nándor munkája
Koreográfusok: Gőbölös Gábor, Horváth Csaba, Kulcsár Imre,
Majoros Andor, Majoros Róbert, Molnár Gábor
Jelmeztervező: Petri Kis Borbála és Tombor Tímea
Mujkó és Petőfi szerepében: Rovó Tamás
Kísérő zenekaraink: a Galiba zenekar, a Corpus rézfúvós kvintett, és a Márvány tabura zenekar
Közreműködik az Alba Regia Alapfokú Művészeti iskola Ifjúsági csoportja

Az együttes művészeti vezetője: Majoros Róbert
Művészeti munkatársak: Majorosné Szabó Veronika, Molnár Gábor, Tombor Bea

Rendező: Majoros Róbert
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?