Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BIDF - DR DOLECEK IJESZTÔ VILÁGA/THE DANGEROUS WORLD OF DR DOLECEK
Ódry Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 1191 értékelés alapján
  Leírás
BUDAPESTI NEMZETKÖZI DOKUMENTUMFILM FESZTIVÁL 2016. Szeptember 24. - Október 2.

Dr Dolecek ijesztô világa Kristýna Bartošová, Czech Republic, 2015 Hossz: 72 Kategóriák: Film - Versenyfilmek - Mert miénk is a hatalom Trailer link https://vimeo.com/100253011 Rövid szinopszis Rajko Doleceknek a közismert, kilencvenes éveit taposó, de még mindig aktív professzornak van egy másik arca is. A túlsúly elleni harc szakembere a 90-es években a boszniai és koszovói háború alatt a „szerb perspektíva” szószólója volt. Dolecek szerint – aki egyébiránt Ratko Mladic tábornok, az elítélt háborús bûnös jóbarátja – a srebrenicai vérengzés meg sem történt, azt a Muszlimok és a Nyugat találták ki. A fiatal filmkészítô, Kristýna Bartošová, tudja az igazságot, hiszen boszniai gyökerei vannak. Mindezek ellenére szeretné megérteni a másik oldalt is. Felkeresi az öregedô professzort, és közös „film – utazásra” indulnak a Balkánra. Az olykor humorral fûszerezett film mélyebb kérdéseket rejt magában: Mentes-e vajon a nacionalizmus minden racionális érvtôl? Találkozhatnak-e a kegyetlen valóságról alkotott tökéletesen eltérô nézetek? Ragaszkodik-e Dolecek a mészárlás helyszínén is meggyôzôdéséhez? Van-e egyáltalán értelme efféle beszélgetéseknek? (Olyan meglepô érzelmi, gondolati fordulatok kerülnek napvilágra a szerb lelkületrôl, amelyek, ha az egyetértéshez nem is, de a megértéshez hozzásegítenek.)  
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!