Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
K-ARCOK: METAMORFÓZIS / MIND1 - KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Közép-Európa Táncszínház előadása Két részben, szünettel

A KET egyedülálló előadássorozatot indított, amelyben a társulat táncművészei a szóló műfajában merítkeznek meg, többek között olyan koreográfusokkal közösen, mint Hód Adrienn, Réti Anna, Halász Gábor és Kun Attila. A szóló műfajának köszönhetően a táncos színpadi jelenlétében és a próbafolyamat alatt a koreográfus felkínálta ötletekre adott válaszaiban rajzolódik meg az előadó személyisége, így válhat két alkotó entitás közös munkája a KET adott táncművészével egy-egy karcolattá, arcképpé.                

A sorozat eddig elkészült négy produkcióját láthatja a közönség két este során.

Metamorfózis

A darab egy, az őrület határán lévő ember személyiségváltozásait kutatja. Az előadás olyan horror és thriller filmeken alapszik, mint Stanley Kubrik  Ragyogás vagy Lars von Trier Antikrisztus című alkotása. A szóló egy különös térben játszódik, ahol rövid epizódok láncolata húz erős kontrasztot a megjelenített karakter különböző realitásai közé. Az előadás célja nem a teljes megértés, hanem az átalakulások tettenérése az egymást átfedő realitások metszetén keresztül.

Előadó: Horváth Adrienn

Koreográfus: Halász Gábor

Halász Gábor a Budapest Kortárstánc Főiskola elvégzése után a D.A.N.C.E. (Dance Apprentice Network aCross Europe) programjában vett részt, első saját munkáit ennek keretében mutathatta meg a közönségnek. Később évekig a Ballet National de Marseille tagja volt, jelenleg szabadúszó. 2015-ben Fülöp Viktor-ösztöndíjat kapott mint koreográfus. Közel tíz éve foglalkozik zenével, saját koreográfiái zenei anyagát javarészt maga készíti, de más alkotóktól is kap felkéréseket.

Horváth Adrienn 2009 óta a Közép-Európa Táncszínház tagja, 2013 óta a D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Programme) egyik oktatója. A Magyar Táncművszeti Főiskolán szerzett diplomát, részt vett a MU Terminál programjában. 2013-ban Fülöp viktor-ösztöndíjat nyert.

Mind1

Az egyén perspektívájából vizsgálja az előadás az emberi fajra oly jellemző társadalmi élet illúzióját, a sors- és környezetünk alakításának illúzióját. Körbejárja azt a képzetet, hogy nem mindegy, miként cselekszünk, milyen üzenetet, illetve milyen jeleket hagyunk magunk után. Természettől elszakadt fajként újabb és újabb szerepek, álarcok, túlélési sémák végkimerülésig ismételt álarcos báljában hol találja meg az egyén a közösséget a "mindenség" megoldó erejével?

Előadó: Kovács Péter

Jelmez: Kasza Emese, MEI KAWA

Zene, zenei szerkesztés: Mádi László

Koreográfus: Kun Attila

Kun Attila Harangozó Gyula- és Imre Zoltán - díjas koreográfus, táncművész, 2013 óta a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője. Korábban címzetes szólistaként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, illetve olyan neves társulatok szólótáncosa volt, mint a londoni Rambert Dance Company és a svájci Ballet Basel. Pályafutása során olyan ismert koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Christopher Bruce, Wayne McGregor, Ohad Naharin, Jiří Kylián, Mats Ek, Mauro Bigonzetti, Jorma Elo vagy Johan Inger.

Kovács Péter a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után szerződött a Közép-Európa Táncszínházhoz, ösztöndíjasként részt vett a North Carolina Dance Theatre és a japán Kudot Ballet School kurzusain.

A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult táncszínháza, mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja, egy adott földrajzi régióhoz kötődve határozza meg önmagát, programszerűen kutatja és értelmezi ennek a régiónak mozgásvilágában kódolt sorsát. A Táncszínház 1988-ban alakult, jelenleg Kun Attila művészeti vezetésével, állandó társulattal és meghívott koreográfusokkal hozza létre előadásait.

  Stáblista
Előadó 
Horváth Adrienn 
Koreográfia 
Halász Gábor 
Előadó 
Kovács Péter 
Koreográfia 
Kun Attila 
Zene, zenei szerkesztés 
Mádi László 
Jelmez 
Kasza Emese 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?