Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A KÉT LOTTI
Csiky Gergely Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Erich Kästner-Béres Attila-Novák János: A KÉT LOTTI Mesejáték játék két részben, Erich Kästner regénye nyomán

„A színdaraboknak már az ókorban kedvelt motívuma volt az ikrek szerepeltetése. Shakespeare több művében szerepelnek ikertestvérek, akiket rendszeresen összetévesztenek, például a Vízkeresztben még a külön nemű ikerpár keveréséből is óriási bonyodalom fakad, de említhetjük a Két veronai nemest vagy az ókori Amphytrion történetet, ahol még a szolga ikerpárral is „meg van fejelve” a gazda- ikrek története. Ezt a 19. században Kleist is felhasználja.  Viszont az 1949-ben megjelent A két Lotti történet a maga nemében példátlan. Ugyanis nem az okozza a bonyodalmat, hogy az ikrek belekeverednek egy általuk nem értett és nem is kezelhető helyzetbe, hanem – éppen ellenkezőleg – az ikrek egy közös cél érdekében tudatosan megtévesztik környezetüket, felvállalva a cserét.” (Kőváry Katalin, rendező) A két Lotti készülő  előadása erősen kötődik a budapesti Kolibri Színházban 2000-ben bemutatott, és több mint tíz évig műsoron tartott produkcióhoz. A zeneszerző, a rendező személye azonos - Novák János, Kőváry Katalin - és a két kiváló bábművész, Török Ági és Szívós Károly hatásos „fekete színházas” álomképét is láthatják a kaposvári nézők.  Az említett előadásban Lottikat a színésznő-ikerpár Rácz-ikrek, Kriszta és Kármen játszották, most viszont helybeli ikrek – kettőzve:  a Csirisznyák és a Nagy-ikrek -   alakítják  a főszerepet a színház kiváló művészeinek segítségével. Az előadás minden korosztály számára készül, és garantáltan fogyasztható. Táborlakó gyerekek: Horváth Lili Lídia, Landi Lolita, Lugosi Anna, Maza Míra Alexandra,
Nagy Anna Borbála, Nagy Sára Kamilla, Vajda Lilla Viktória, Vanyur Anna Zongora: Barabás Edit Hegedű: Streicher-Szabó Dóra Bemutató: 2016. szeptember 15.
  Szereposztás
Apa 
György-Rózsa Sándor 
Anya  
Érsek-Obádovics Mercédesz 
Luise Palffy 
Csirisznyák Anna 
Luise Palffy 
Nagy Edit 
Lotte Körner 
Csirisznyák Zsófi 
Lotte Körner 
Nagy Edina 
Irene 
Nyári Szilvia 
Bernau doktor, főszerkesztő 
Nyári Oszkár 
Resi, szolgáló 
Horváth Zita 
Gabele, festőművész 
Hornung Gábor 
Pedagógus I. 
Csonka Ibolya 
Pedagógus II. 
Német Mónika 
Fényképész 
Szvath Tamás 
Narrátor  
Hunyadkürti György 
  Stáblista
Rendező 
Kőváry Katalin 
Szövegét és a verseket Erich Kästner regénye nyomán írta 
Béres Attila 
Zene 
Novák János 
Zenei vezető, korrepetitor 
Barabás Edit 
Díszlet 
É. Kiss Piroska 
Súgó 
Kirsch Veronika 
Világítástervező 
Memlaur Imre 
Segédrendező 
Csordás Bernadett 
Segédrendező 
Váradi Szabolcs 
Animáció 
Szívós Károly 
Jelmez 
Cselényi Nóra 
Koreográfia 
Turi Endre 
Ügyelő 
Székely György 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?