Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GRENCSÓ KOLLEKTÍVA
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Grencsó Kollektíva az Opusban tavaly decemberben játszott legutóbb, így igencsak aktuális hát, hogy ismét színpadra lépjenek a klubban.

A BMC Recordsnál tavaly megjelent Marginal Music / Rétegzene című albumuk úgy ideheza, mint külföldön igen kedvező fogadtatásban részesült a szakma és a közönség részéről egyaránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a novemberben megrendezendő patinás wrocławi Jazztopad fesztiválra is meghívást kaptak, két másik magyar zenekar, a Cimbiózis és az AMP trió mellett. „Grencsó István és zenekara ezúttal is nagyot dobott. A két rövid tételtől eltekintve Grencsó-szerzeményeket tartalmazó Marginal Music/Rétegzene anyaga némileg hasonlít az egy évvel ezelőttihez. Ez sem nélkülözi az ironikus zöngéket, a sodrás és a basszusklarinétok okozta drámaiságot, a váratlan hangulatváltásokat. Ezen a CD-n is tetten érhető a megalkuvásoktól mentes, teljes szabadság, a Grencsóékra jellemző lenyűgöző alternatív energia, egyáltalán az a hangzásvilág, amely leginkább az általánosan tisztelt amerikai kortárs dzsesszben honos. És figyelem: tetten érhető a mondanivaló is. Ami talán csak némi odaadással dekódolható, de ami az igényes szabad zenét a zagyva, ám hatásosnak mutatkozó káosz fölé emeli. A mondanivaló, amitől érteni kezdjük, hogyan is kell kezelni a szabadságot a hangok végtelen világában.” írta a tavaly megjelent lemezről Trencsényi Zoltán (NOL). S ide kívánkozik egy angol nyelven megjelent kritika részlete is: “The title may suggest that this music is a sidebar of sorts. However, it is anything but that and demands to be heard in the present context. The works are much more than marginal; more like mystical and quite magical, actually. They’re skillfully conceived and executed; attractive and showing a remarkable degree of contemporaneity, indicated by superb blowing of the reeds and woodwinds, by way of ornamentation and even fingering and dynamics. Every one of the pieces from the very short movements to the longer ones, sound brilliant and inspiring. Brilliant in terms of instincts, modern virtuosity, whether it’s a question of attack, articulation and dynamic variation. (...) These musicians score considerable success with these exquisitely improvised sequences that are interpolated with the idioms of blues and jazz.” Raul da Gama Közreműködik: Grencsó István - szaxofon, fuvola
Pozsár Máté - zongora
Benkő Róbert - nagybőgő
Miklós Szilveszter - dob Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894
  Stáblista
Zenész 
Grecsó István 
Zenész 
Pozsár Máté 
Zenész 
Benkő Róbert 
Zenész 
Miklós Szilveszter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?